Een werk van Wouter Berns.
Een werk van Wouter Berns. Foto: Art Revisited

Kamper kunstenaars vertellen over werk en dromen bij expositie Droomwerk

Algemeen

KAMPEN - In Café Paatje in de Stadskazerne kunnen belangstellenden donderdagavond 25 augustus de kunstenaars Wouter Berns, Jehudi van Dijk en Willeke Orsel ontmoeten. Zij vertellen over hun werk, hun dromen en het creatieve proces. Er worden gedichten voorgedragen, er is een mini workshop, ateliergeheimen worden ontsluierd en er worden diepe gedachten over het onbewuste gedeeld. Er is gelegenheid om vragen te stellen en discussies te beginnen.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.15 uur. Om 19.30 uur begint het programma met een lezing door Wouter Berns, daarna vertelt Willeke Orsel over haar werk en haar stokpaardjes en na de pauze draagt Jehudi van Dijk onder andere zijn collagegedichten voor. De avond duurt tot 21.30 uur. Ondertussen kunnen bezoekers de expositie Droomwerk bekijken. Ook is er gelegenheid om kunst te kopen.

Aanmelden kan via Post@bibliotheekkampen.nl. De toegang is gratis.

De lezingenavond hoort bij de expositie Droomwerk, die nog tot eind augustus in De Stadskazerne te zien is. De expositie laat zien dat kunstenaars vaak een bijzondere band hebben met dromen. Kamper kunstenaars Wouter Berns, Willeke Orsel, Ben Marsman, Linda Westera en Jehudi van Dijk hebben een speciale affiniteit met dromen en tonen hier hun werk en de dromen die zij dromen tijdens het scheppen van hun werk. Ze nemen de toeschouwer mee in de wereld van schepping en fantasie, van inspiratie en durven dromen, maken en doen. Een tentoonstelling met schilderijen, fotomontages, gedichten en beelden over het vreemde, het bizarre en het fantastische.