Links naar rechts: Fabian, Kees, Kevin van de Wetering
Links naar rechts: Fabian, Kees, Kevin van de Wetering Foto: Anyely Bianchi

Driemaal Van de Wetering finish in Maastricht

Algemeen Ingezonden

Op 6 augustus stond driemaal Van de Wetering aan de start van een halve triatlon: Ironman 70.3 Maastricht. Vader Kees, zoon Kevin en zoon Fabian zijn alle drie gezond gefinisht. Een halve triatlon (ook wel 70.3 of Middle Distance genoemd) is 1.9km zwemmen, 90km fietsen en afsluitend een halve marathon: 21.1km lopen. Voor Kees niets nieuws, voor Kevin en Fabian hun debuut op deze afstand. Met 1600 deelnemers werd er om 07:00 gestart.

Zwemmen in de Maas, klimmen over Limburgse heuvels en lopen door het mooie Maastricht. Een parcours in Maastricht heeft natuurlijk het nodige klimwerk, wat het fietsen een mooie uitdaging maakt met ˜700 hoogtemeters. Lopen ging over de Maasboulevard, het Vrijthof over en langs het oude stadhuis over de Grote Markt. 

Kees finishte in 5:18 uur (473e overall, 18e in leeftijdscategorie), Fabian in 5:11 uur (392e overall, 22e in leeftijdscategorie), Kevin in 4:28 uur (42e overall, 11e in leeftijdscategorie). Na hard werken werd er uiteraard ook hard genoten. De beentjes gingen omhoog onder het genot van pizza en bier. 

Een unieke prestatie om alle drie fit aan de start te staan, nog unieker om allemaal de afstand te voltooien. Maanden hebben ze naar deze wedstrijd toegewerkt onder deskundige coaching van trainer Marcel Gierman.

Alle drie kijken terug op een prachtig weekend met familie en vrienden voor de nodige support. Volgende maand staan nog een paar doelen gepland. Fabian start op 3 september bij de triatlon Apeldoorn op de 1/8e afstand. Kees zal 11 september weer op een halve triatlon starten in Erkner (Berlijn). Kevin komt op 10 september weer in actie op dezelfde afstand bij Challenge Almere-Amsterdam.