Evert van de Veen
Evert van de Veen Foto: Evert van de Veen

Orgelconcert: Evert van de Veen speelt werk van John propitius

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Orgelconcert in Kampen door Evert van de Veen met werk van John Propitius

 Op zaterdag 17 september om 20.00 uur zal  Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert geven in de Bovenkerk te Kampen. Hij zal deze avond koraalbewerkingen spelen van John Propitius. Evert kreeg een aantal jaren orgelles van John Propitius voordat hij aan het Conservatorium in Utrecht ging studeren.

Evert zal zowel uitgegeven werk als niet uitgegeven koraalbewerkingen van John Propitius spelen.


John Propitius (1953) 

John Propitius is met name bekend geworden om zijn improvisaties van psalmen en geestelijke liederen. 

Hij trachtte  daarbij steeds de liedtekst in de muziek tot uitdrukking te brengen. Een ernstige dwangstoornis verhinderde hem om nog langer op concertniveau te blijven spelen. Daarom nam hij in 2010 afscheid van zijn publiek  met een concert in de Bovenkerk te Kampen waar 1300 mensen bij aanwezig waren.  In de tijd dat hij als organist was verbonden aan de Oude kerk te Barneveld kreeg Evert van de Veen les van hem op het orgel in de Oude kerk van Barneveld.

Evert van de Veen (1963) 

Evert van de Veen kreeg, na orgellessen te hebben gehad van Evert van de Kamp en John Propitius, les van Theo Teunissen, docent orgel aan het Utrechts Conservatorium. Na zijn studie begon hij met het geven van orgel en pianolessen. Ook werd hij dirigent van verschillende koren. Op dit moment is hij organist in de Gereformeerde kerk te Voorthuizen, Hervormd Putten (PKN) waar hij ook het Bätz orgel in de Oude kerk bespeelt. Ook begeleidt hij op zondag de samenzang in de Dorpskerk te Beekbergen. 

Bewerkingen en samenzang 

Evert zal van John Propitius o.a. bewerkingen over de Psalmen, 42, 56, 121 en 79 spelen en ook de bekende fantasie over “Alle roem is uitgesloten”. Ook is er samenzang in het programma opgenomen. 

De verrichtingen van organist en registranten  zijn  via een beamer te volgen in de kerk.

De entree prijs bedraagt € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de kerk.  T/m 15 jaar € 5,00 Voor plaatsen reserveren in de voorverkoop: info@evertvandeveen.nl of tel nr.of  whatsapp 06-27441103 onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.   

Voor meer info: zie www.evertvandeveen.nl