Zelfportret nr. 275 | 24 x 32 cm | acrylverf
Zelfportret nr. 275 | 24 x 32 cm | acrylverf Foto: Linda Westera

Expositie in Stadsgehoorzaal

Algemeen Ingezonden

Met ingang van zaterdag 10 september a.s. is in de Stadsgehoorzaal in Kampen de eerste expositie van het nieuwe theaterseizoen te bezichtigen. Linda Westera is een veelzijdig beeldend kunstenaar en werkt gestaag aan diverse series tegelijk. Haar uitdijende serie zelfportretten die zij al 10 jaar lang elke week maakt, wordt inmiddels door velen gevolgd via sociale media en e-mail. Ook maakt zij momenteel een serie kleurrijke tekeningen van de stad Kampen, gezien vanaf allerlei verrassende plekken. Daarvan zijn er enkele te zien op deze expositie, die verder bestaat uit woekerwerken, boomknoppen en ander werk.

Westera (Zutphen, 1966) woont sinds 1986 in Kampen waar ze in 1991 afstudeerde aan de kunstacademie. Haar fascinatie voor groei, water, vergankelijkheid, identiteit en vrijheid levert beelden op waar deze thema’s steevast in doorklinken. Ze houdt van het experiment en werkt het liefst op papier, waarop ze uiteenlopende teken-, schilder- en druktechnieken gebruikt.

De expositie bevindt zich op de begane grond in de linkergang naar de Grote Zaal en op de eerste verdieping in de gang naar het Balkon en het Vestzaktheater. A.s zaterdag is de Stadsgehoorzaal geopend voor publiek, vanwege Open Monumentendag. 

De tentoonstelling van Linda Westera duurt tot en mate zaterdag 29 oktober 2022 en is verder te bezichtigen tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.