Afbeelding
Foto: Pixabay

Informatiemiddag over kippenziekten en vogelgriep

Algemeen

KAMPEN - Op 19 november houdt Avicultura in Ons Erf aan de Heultjesweg 14 op het Kampereiland een middag over ziekten bij kippen en vogelgriep en wat daartegen gedaan kan worden. 

Er worden vragen behandeld als: Waarom mogen/kunnen we nog niet tegen vogelgriep vaccineren? Is de bedrijfspluimveehouderij nog tegen het vaccineren van kippen tegen vogelgriep? Of niet meer? Hoe is het standpunt van de EU jegens vaccinatie (geworden)? Wanneer zou hobbypluimvee gevaccineerd mogen worden??Waardoor komt Coryza (snot) telkens weer terug? Hoe gevaarlijk is ILT? Dragen rode vogelmijten (bloedluizen) ziekten over? Gespecialiseerde dierenartsen, vertegenwoordigers uit de bedrijfspluimveehouderij en een deskundige op het gebied van vaccins zijn aanwezig om de vragen te beantwoorden. Vragen kunnen ook vooraf gemaild worden naar ringnalda@avicultura.eu. 

Dicky Hamer verzorgt een presentatie Alles over kippen. Ook wordt het nieuwe kippenziektenboek ‘Kippen... Ziekten & Aandoeningen’ gepresenteerd en aangeboden aan Caroline van de Plas. 

De middag start om 13:30 uur. Entree is gratis. Vooraf aanmelden moet via ringnalda@avicultura.eu.