Afbeelding
Foto: William Rutten

Mark (57) uit Kampen doet mee aan Restaurant Misverstand

Algemeen

KAMPEN - In Restaurant Misverstand volgen acht relatief jonge mensen met dementie. Onder leiding van chef-kok Ron Blaauw gaan zij tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk. De serie is sinds woensdag 12 oktober 6 weken lang te zien op SBS6 om 20:30 uur.

Mark (57) uit Kampen heeft inmiddels al zeven jaar de diagnose alzheimer. Hij wist thuis lange tijd dingen te verbloemen voor zijn vrouw Jolanda en hun tweelingzoons. Uiteindelijk noemt hij de diagnose een opluchting. Hij kon er niks aan doen dat dingen misgingen. 

Mark heeft verschillende overheidsfuncties gehad. Lange tijd werkte hij bij Defensie waarvoor hij ruime tijd in Duitsland woonde en veel onderweg was. Mark is nog steeds heel sportief en loopt graag hard. De alledaagse handelingen in huis worden wel steeds moeilijker. Hoe meer rust en regelmaat er is, hoe beter het met hem gaat. Zijn vrouw en hij beseffen dat dit in het restaurant niet op zal gaan, omdat daar veel hectiek is, maar mogelijkheden benutten draagt ook bij aan het welbevinden. 

Ondanks dat Mark zijn spraak hem vaker in de steek laat, is hij een heel sociaal persoon die geniet van het contact met anderen. Het is daarbij heel handig dat hij goed met een dienblad vol met glazen overweg kan.