Afbeelding
Foto: Johan van der Kolk.

Toneelstuk ‘Wat een komedie’ vier avonden stijf uitverkocht

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Toneelvereniging IJsselmuiden, voorheen RKCJ IJsselmuiden bracht afgelopen zaterdag het toneelstuk “Wat een komedie” op de planken.

Dit was de laatste van een serie van 4 voorstellingen en ’t Danshuus in IJsselmuiden was tot de laatste stoel uitverkocht. Door de corona maatregelen kon het toneelstuk een paar jaar niet doorgaan en de zaal liet duidelijk merken er weer aan toe te zijn. De reacties van de bezoekers waren weer erg enthousiast.
Boer Alfons, werkschuw en liefhebber van alcohol, zit graag in het café, zeker nu er sinds kort een vrouw achter de tap staat op wie Alfons zijn oog heeft laten vallen. Alfons hoopte door middel van een toneelstuk met de vrouw aan te kunnen pappen. Agnes, zijn vrouw, die haar mond op de juiste plaats heeft, komt echter achter zijn plannen en gaat in de aanval.

Dit zorgde voor allerlei consternaties en lachwekkende situaties, kenmerkend voor dit soort boerenkluchten. Het publiek genoot er zichtbaar van.

Deze toneeluitvoeringen worden eens in de twee jaar opgevoerd en staan al ruim 50 jaar garant voor een avondje uit voor IJsselmuidenaren, waarbij er volop gelachen kan worden. De repetities vonden plaats bij Wezenberg transport. “Wij zijn familie Wezenberg erg dankbaar dat wij gebruik mogen maken van een repetitieruimte, dat mag ook weer een keer in de krant komen”, aldus de organisatie.
Het optreden is vanwege de corona al een paar jaar verplaatst. Kaarten van voorgaande jaren, konden dit jaar gewoon gebruikt worden.

Nick de Vries