Jenneke Palland in actie.
Jenneke Palland in actie. Foto: Marthijs van den Berg

Proefrepetities voor Maestro in volle gang

Algemeen

KAMPEN - Op zaterdag 17 december kiest Kampen de nieuwe Maestro 2022. Vier bekende Kampenaren staan dan als leek voor het orkest van muziekvereniging AMDG om de muzikanten en de uitvoering van de gekozen stukken in goede banen te dirigeren.

Na de eerste kennismaking met het orkest en de eerste lessen van dirigent Jan Schoonhoven komen de maestro’s om beurten langs op de repetitieavonden en wordt er fanatiek gerepeteerd. De derde kandidaat in onze serie portretten voor De Brug is niemand minder dan Jenneke Palland, accountmanager bij de Rabobank en een bekende columnist van deze krant.
Ze is trots op de stad Kampen en al haar ondernemers die met hun visie, passie, lef en betrokkenheid Kampen nog mooier maken. Daarnaast geniet ze van het rijke verenigingsleven in de stad. Ze geniet enorm van alle soorten muziek en ook van blaasmuziek. Als kind speelde ze bij de drumband van Irene Hasselt en nam ze deel aan het Wereld Muziekconcours in Kerkrade. Ze volgde Maestro Kampen al met veel belangstelling en was dan ook zeer vereerd dat ze gevraagd werd voor dit jaar. Als ze muziek hoort móet ze bewegen, maar lukt het haar ook om te focussen op gecontroleerde dirigeerbewegingen, zodat het orkest en de uit te voeren stukken optimaal tot hun recht komen? Zaterdag 17 december, Nieuwe Kerk, Broederweg 34 Kampen. Aanvang 20.00 uur en toegang gratis.

Nick de Vries