Afbeelding
Foto: Marthijs van den Berg.

Wordt een kapper de nieuwe Maestro?

Algemeen

Vier bekende Kampenaren strijden op zaterdagavond 17 december om de fel begeerde titel Maestro van Kampen. Zonder enige dirigeerervaring gaan zij het orkest van AMDG leiden.

Een vakjury en het publiek beoordelen de prestaties waarna de winnaar zich Maestro van kampen mag noemen. Volgens dirigent Jan Schoonhoven is het enthousiasme bij de deelnemers groot, maar het belooft een avond te worden met de nodige verrassende situaties.
In een serie portretten laten we de lezers van De Brug wekelijks kennismaken met de kandidaten. Deze week de tweede deelnemer voor, Eric Lorist. Voor velen is hij een bekende verschijning en zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de kapperszaak Lorist aan de Gasthuisstraat.
Eric speelde op 12 jarige leeftijd met veel plezier op de snare drum in het jeugdorkest van AMDG. Naast trommelen had hij nog een andere hobby en omdat hij zich geen zaterdagen zonder voetbal voor kon stellen, besloot hij zijn muzikale carrière te stoppen.
Maar gelukkig krijgt hij nu opnieuw de kans om op zoek te gaan naar zijn muzikale kwaliteiten. Zelf is Eric er van overtuigd dat er na ruim 40 jaar nog ergens een muzikaal vlammetje moet branden en hoopt hij dat hij zijn gevoel en passie voor muziek kan overbrengen aan het orkest van AMDG. Zaterdag 17 december, Nieuwe Kerk, Broederweg 34 Kampen. Aanvang 20.00 uur en toegang gratis. 

Nick de Vries

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52