Afbeelding
Foto: Tennekes

Irish pub festival in 5 horecagelegenheden

Algemeen

KAMPEN - Op 11 februari wordt in vijf horecagelegenheden in Kampen Ierse muziek en folkmuziek gespeeld. In deze voor dans geschikte muziek wordt de geschiedenis van Ierland uit de doeken gedaan.

The Shannons in Café Eigenwijs
Zo’n 30 jaar geleden kwam festival organisator Noel Shannon (Cork, IRL) voor familie bezoek voor het eerst naar Nederland. Hij kon snel als muzikant aan de slag. Sinds 13 jaar maakt hij samen met zijn vrouw Lynn muziek als The Shannons. Ze beschrijven hun muziek als folk ’n roll, een mix van Ierse muziek, folk en bekende meezingers.

Paddy Ryan in ‘t Kroegje
Paddy Ryan heeft jarenlang als banjospeler getoerd met de theateract Seven Drunken Nights. Hij kent alle nummers van The Dubliners op zijn duimpje. Tijdens één van deze tours kwam Paddy zijn Nederlandse vriendin tegen en heeft hij ook zijn hart aan Nederland verloren.

Fin M’Coul op ’t Ponton
Fin M’Coul is een Zwolse formatie die een vaste plek hebben tijdens het Irish Pub Festival in Kampen. Zij zorgen steevast voor een Iers feest.

Boxin the Vox in Abdij 1472
Boxin’ the Vox zijn Ierse muziek fans van het eerste uur. Ze bezoeken regelmatig Ierland en sluiten daar aan bij sessies in de pubs. Ook voor reistips naar Ierland is men bij hen aan het juiste adres.

Robert en Masia in De Lantaarn
Dit duo speelt naast Ierse klassiekers ook Americana en popsongs.

De optredens beginnen om 21:00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.irishpubfestival.nl