Afbeelding
Foto: aangeleverd

Emma Siemeling en Cees Bottenberg winnen Voorleeswedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Emma Siemeling van basisschool Het Stroomdal uit Kampen en Cees Bottenberg van basisschool De Ijsselster uit Ijsselmuiden hebben afgelopen woensdagen de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen die plaatsvonden in de Stadskazerne. Beide winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de regionale finale op 22 februari in Zwolle.

De 23 deelnemende kandidaten werden in twee verschillende rondes aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl de kinderen een rebusspel oplosten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje van juryberaad, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.

Emma las een fragment voor uit het boek ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt. De jury vond dat Emma een fijne aangename stem heeft om naar te luisteren en dat ze een goede introductie van het boek heeft gegeven. Cees las een fragment voor uit het boek ‘Juffrouw kachel’ van Toon Tellegen. De jury vond dat Cees een fijne rustige stem heeft om naar te luisteren en dat iedereen werd meegenomen door het verhaal.  

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. 

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Afbeelding