Afbeelding
foto aangeleverd

Anne Lynn Thio en Elise Kok winnen regionale voorleeswedstrijd

Algemeen

KAMPEN - Anne Lynn Thio van basisschool Het Festival uit Zwolle en Elise Kok van de Marnixschool uit Kampen hebben op 2 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd vond plaats in de Stadskazerne in Kampen. Het betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort hun regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. 

De 10 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl goochelaar Jan het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend half uurtje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.