Afbeelding

Kamper leerlinge in finale ‘Provinciale Voorleeskampioen 2019’

Algemeen

KAMPEN – Wie wordt er dit jaar Voorleeskampioen van Nederland? Leerling Miria van Zanden van basisschool Het Stroomdal doet op 10 april in Nijverdal mee aan de finale van de voorleeswedstrijd voor Overijssel.

Er zullen 10 kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit Overijssel strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2019’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 22 mei het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in de schouwburg in Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2019’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.http://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.