winnares Lionne
winnares Lionne foto aangeleverd

Gerson van der Maaten en Lionne Postuma winnen regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Algemeen

KAMPEN - Gerson van der Maaten uit groep 7 van De Koldewijn Schoele in Kamperveen en Lionne Postuma uit groep 7 van de Marnixschool in Kampen hebben de regionale finale van de Nationale voorleeswedstrijd 2021 gewonnen! Daarmee zijn zij de twee beste voorlezers onder tien beoordeelde inzendingen uit Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst, Zwolle en Kampen. Daaree viel Kampen in deze ronde dubbel in de prijzen. 

Gerson las een fragment voor uit het boek ‘Achtste groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. Hij overtuigde de jury door zijn rustige en prettige manier van voorlezen. Lionne las voor uit ‘Operatie zeer ernstige ramp’ van Tosca Menten. De jury was zeer te spreken over de verstaanbaarheid en levendige intonatie van Lionne. 

Net als tijdens de lokale ronde vond deze regionale ronde door de coronamaatregelen digitaal plaats. De tien kampioenen uit de regio namen een video op waarin zij hun fragment voorlazen, vaak aangemoedigd door hun klas. Op een groot scherm bekeek de jury alle tien de video’s en koos Gerson en Lionne uit als winnaars. De twee geluksvogels ontvangen een tas met een certificaat, een boekenbon en leuke cadeautjes. 

De twee winnaars gaan door naar de provinciale finale op dinsdag 18 mei waarin zij het opnemen tegen de winnaars uit heel Overijssel. Deze provinciale ronde zal opnieuw digitaal plaatsvinden. Er zal die ochtend live ingebeld worden met de kandidaten, waarin ze zich mogen voorstellen en vertellen waar het boek over gaat. Daarna start het vooraf opgenomen voorleesfragment. De landelijke finale is op 28 mei. 

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39