Afbeelding

Miria van Zanden en Sekandar Masoud en winnen Regionale Voorleeswedstrijd

Algemeen

KAMPEN - Miria van Zanden van CBS Het Stroomdal uit Kampen en Sekandar Masoud van basisschool Het Festival uit Zwolle hebben de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. De winnaars zullen op 10 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale ronde.

De wedstrijd werd gehouden in de Bibliotheek. Aangemoedigd door hun supporters werden de 10 kandidaten om de beurt door presentator Jonneke naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek werd vermaakt door zangeres Jonneke met accordeon, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.

Miria las een fragment voor uit het boek Alaska van Anna Woltz. Sekandar las een fragment voor uit Max Kruimel; superheld op sokkenMiria las volgens de jury duidelijk en rustig voor, Sekandar enthousiast, boeiend en duidelijk.