Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Theaterinstallatie ‘Een Reis Naar De Mens’

Algemeen

KAMPEN - Zondag 12 en maandag 13 februari is de theaterinstallatie ‘Een Reis Naar De Mens’ te bezoeken in de Stadsgehoorzaal. Een zintuiglijke, interactieve ervaring waarbij bezoekers aan de hand van een voice-over en soundscapes zelf door de voorstelling bewegen en er onderdeel van uit maken. 

‘Een Reis Naar De Mens’ is een installatie in vier delen. De bezoeker zweeft als astronaut door het heelal en bekijkt via een enorm scherm de aarde. Dan wordt in volle vaart de landing ingezet. Met soundscapes en een voice-over in de oren gaan bezoekers dwars door een stadspark, inclusief lavendeldoolhof en regengordijn. “Horend, kijkend, ruikend, voelend en proevend verkennen ze deze wereld; herontdekkend wat het betekent om mens te zijn en er ondertussen bij stil te staan wat voor mens ze eigenlijk zelf zijn”, aldus de makers. 

De installatie waar de bezoekers doorheen gaan is een technisch hoogstandje ontworpen door Pink Steenvoorden van Einstein Design. Met een tekst van Anna Maria Versloot en een soundscape van Jürgen De Blonde neemt de stem van actrice Joke Tjalsma de bezoeker mee op reis. Ook is er een maquette van kunstenaars Maartje Borgers en Marthe van der Grift die als basis dient voor de film in de voorstelling. 

Bekijk hier de video-teaser van de voorstelling: https://youtu.be/hU_o-LYp6vE. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.