Joalien van den Houten
Joalien van den Houten Foto: aangeleverd

Concert in Stedelijk Museum Kampen

Algemeen

KAMPEN - De Stichting Vrienden Stedelijk Museum Kampen heeft voor zondagmiddag 19 februari het eerste huiskamerconcert in de Gouden Zaal van het museum georganiseerd. Dit is de eerste in een reeks van 6 concerten op de zondagmiddag. Dankzij een financiële bijdrage van het Heropeningsfonds Kampen is deze reeks concerten mogelijk gemaakt.

De middag wordt geopend door wethouder Kunst en Cultuur Richard Boddeüs. De musici zijn Joalien van den Houten (sopraansolist) en Utku Geçgel (pianist). Zij werkten voor het eerst samen in 2022 tijdens het Klapstoelconcert in De Burgwal van Kampen. Utku is masterstudent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Steven Faber en Joalien heeft daar zang gestudeerd bij Harry van Berne en wordt gecoacht door Heleen Koele. 

De musici hebben zich voor hun programma laten inspireren door de kunstwerken die momenteel in de tentoonstelling ‘Secret Garden’ in het museum te zien zijn. Bezoekers van het concert worden aangeraden om deze tentoonstelling te bezoeken, zowel op de locatie aan de Oudestraat 133, als in de Voormalige Synagoge aan de IJsselkade 33. De beeldende kunstwerken van Carolein Smit en Gebroeders Miedema worden vertaald naar muziek. Joalien en Utku hebben een programma samengesteld met werken van o.a. Britten, Mozart, Fauré en Schubert. Utku zal daarnaast Vallée d’Obermann van Liszt laten horen. 

Het concert begint om 14:30 uur. Inloop vanaf 14:00 uur met koffie of thee. Entree € 10; € 5 voor Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen. Vooraf reserveren is nodig en kan via Vriendenstedelijkmuseum@kampen.nl. Betalen bij de kassa in de Gouden Zaal op de middag zelf. 

Toegang tot de Gouden Zaal via de Schepentoren in de Voorstraat, aan de achterkant van het museum.