Afbeelding
Foto: Erik Karst

RIBW Overijssel start met WRAP-training in Kampen

Algemeen

KAMPEN - WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan en is een praktische methode voor zelfonderzoek. In acht bijeenkomsten wordt onderzocht wat helpt om meer grip te krijgen op het leven en wat een goed gevoel geeft. Deelname is gratis en voor alle inwoners van de gemeente Kampen. RIBW Overijssel ontvangt een subsidie van de gemeente Kampen om deze training mogelijk te maken.

Tijdens de training deelt ieder zijn of haar ervaringen in de groep. De groepsgrootte varieert van acht tot tien deelnemers. Men steunt en inspireert elkaar, oefent met verantwoordelijkheid nemen en op te komen voor zichzelf. In een je persoonlijke WRAP-Werkboek geeft men geleidelijk steeds meer vorm en inhoud aan het eigen plan. Deelnemer Ron: ‘Ik kreeg door de WRAP het gevoel dat ik inzicht kreeg in mijn kwetsbare kant. Het is mijn houvast om op een goede manier om te gaan met mijzelf’

Vijf sleutelbegrippen
Hoop, Persoonlijke verantwoordelijkheid, Eigen ontwikkeling, Opkomen voor jezelf en Steun. Door met deze begrippen bezig te gaan, wordt ontdekt wat voor iemand belangrijk is om je verder te helpen in herstel.

Data en tijden
De training bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen van RIBW Overijssel. Data: donderdag 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april en 11 mei van 09:45 tot 12:30 uur. De WRAP- training vindt plaats aan Burgwal 45, Ketelmeerkamer, tweede verdieping.

Aanmelden of informatie
Aanmelden kan via e-mail bij Janneke van den Berg; j.vandenberg@ribwoverijssel.nl onder vermelding van voornaam, achternaam en telefoonnummer.

Over RIBW Overijssel
RIBW Overijssel ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven. Dat doen ze op het gebied van wonen, werken en leren, sociale contacten en zingeving. Midden in de Overijsselse wijken, samen met anderen, ten dienste van mentale gezondheid en veerkracht.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden