Afbeelding
Foto: Rolf van Koppen

Kom in de Kas op zaterdag 1 april

Algemeen

IJSSELMUIDEN – Diverse glastuinbouwbedrijven in de Koekoek openen zaterdag 1 april hun deuren om te laten zien wat er allemaal groeit in de kassen. Behalve rondleidingen op de bedrijven worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De kassen zijn geopend van 10:00 tot 16:30 uur. De toegang is gratis. Parkeren kan bij de bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl.

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Een zevental bedrijven uit IJsselmuiden doen dit jaar mee met o.a. pot- en perkplanten, Zonnebloemen, Molucella, Pluischrysanten en verschillende soorten groenten. Ook doet de samenwerking van Tomatenkwekerij van den Belt en zorginstelling Philadelphia, de Leer en Werkplek Philabelt mee. Bij witlofkwekerij IJssellof is te zien hoe hoog de witlof in het donker groeit. Robotisering is te zien bij onder meer kwekerij Wouters met hun pot- en perkplanten 

De kwekers beantwoorden graag vragen uit het publiek over hoe de producten worden gekweekt, maar ook waar ze naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Ook is er uitleg over biologische gewasbescherming, bestuiving van gewassen, aardwarmte, energieopwekking en robotisering. Er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Langs de route staan springkussens en er zijn rustplekken met proeverijen en eetgelegenheden bij de kwekerijen.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt dit jaar voor de 45e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden.

Persbericht