Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dorpsavond Wilsum over aardgasvrij

Algemeen

WILSUM - De dorpsavond in Wilsum op 23 maart is de start om als bewoners van Wilsum mee te kunnen denken over duurzame energie. Hoe wil Wilsum als dorp en bewoners omgaan met de uitdaging om in de toekomst de huizen aardgasvrij te verwarmen? De bijeenkomst wordt georganiseerd door Buurkracht, ondersteund door Gemeente Kampen en Vereniging Dorpsbelangen. De Dorpsavond vindt plaats in MFC De Toekomst in begint om 19:30 uur.  

De Gemeente Kampen heeft Wilsum gevraagd mee te denken over de overstap van aardgas naar zonne-energie, windenergie en/of aardwarmte. Belangrijk uitgangspunt op de weg naar duurzamer wonen is dat de gemeente graag haar bewoners hierbij betrekt. De overstap gaat namelijk iedereen aan. 

Buurkracht is door de gemeente gevraagd om als onafhankelijk begeleider van het proces op te treden. Buurkracht is een onafhankelijke partij met jarenlange ervaring in het ondersteunen van bewonersinitiatieven bij het verduurzamen van buurten en dorpen door heel Nederland. De komende maanden wil Buurkracht met bewoners van Wilsum dan ook aan de slag gaan. Hóe, dat lichten zij en de gemeente toe tijden de dorpsavond.