Tijdens repetities kan er een dolletje vanaf bij Higher Level
Tijdens repetities kan er een dolletje vanaf bij Higher Level (bron: Facebook)

Higher Level zingt zaterdag voor Compassion in de Eudokiakerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Aanstaande zaterdag werkt gospelkoor Higher Level mee aan een gospelavond in de Eudokiakerk. Compassion organiseert de ’sfeervolle gospelnight’ en hoopt die avond sponsoren te werven voor de kinderen waarvoor zij zorgen. Naast Higher Level werken Sharon Kips en Gilbert Thera mee aan de bijzondere muzikale avond.

Ook in Kampen zijn er meerdere gezinnen die via Compassion een kind sponsoren - of meerdere kinderen zelfs. De organisatie, die wereldwijd actief is, organiseert regelmatig ’gospelnights’. Higher Level, onder leiding van Ria van Dijkhorst, zingt graag voor de missie van Compassion. Zo ook het echtpaar Sharon & Gilbert. Zaterdag 18 maart belooft er in de Eudokiakerk om 19.30 uur een sfeervolle avond te starten, rijk gevuld met gospelmuziek.

Compassion
De ANBI-erkende organisatie Compassion ”bevrijdt kinderen van armoede in Jezus’ naam via lokale kerken in 27 landen wereldwijd”, zo meldt hun website. „Maar niet opdringerig,” haast Jonathan Dickhof te zeggen. Hij is werkzaam voor Compassion in Nederland en vertelt dat ze mensen graag kennis laten maken met het christelijk geloof. Het is echter geen selectiecriterium voor de te sponsoren kinderen.
De organisatie werkt alleen met lokale mensen, die ter plaatse de contactpersoon zijn. Op diverse manieren zorgen ze dat ieder kind de zorg krijgt die het nodig heeft. Dit doen ze momenteel voor bijna 2,3 miljoen kinderen verdeeld over 27 landen waar in totaal ruim 8,5 duizend kerken bij betrokken zijn.
Dickhof schat dat er in Kampen ook tientallen sponsorouders zijn. Sommigen hebben zelf geen kinderen en sommigen willen juist hun kinderen (op afstand) laten opgroeien met minder bedeelde leeftijdgenootjes. Tijdens de gospelavond zijn ouders of alleengaanden van harte welkom om voor €33 een kind te sponsoren maar men mag natuurlijk ook alleen voor het concert komen.

Higher Level
Samen met Sharon Kips en Gilbert Thera, bekend als muzikanten èn voorgangers, zal Higher Level gospels ten gehore brengen waartussen ook meezingers zullen zitten. Dat belooft Ria van Dijkhorst, die het koor leidt dat zo’n vijftien jaar bestaat. Het programma is speciaal voor deze avond gemaakt. Higher Level is een semiprofessioneel gospelkoor met een goed gemengde bezetting en ze verzorgt meerdere concerten per jaar. Soms een benefietconcert zoals aanstaande zaterdag. Higher Level is officieel een stichting. Ze sponsort zelf ook een kind en is daarmee ambassadeur van Compassion. De avond moet ”een feestje samen met de mensen” worden, aldus Van Dijkhorst, waarbij koor, Sharon & Gilbert en samenzang elkaar afwisselen. Kaarten à €14,50 (inclusief reserveringskosten) zijn via eventsforchrist.nl verkrijgbaar en aan de deur tijdens de inloop van 19.00 uur tot 19.30 uur.
Higher Level ontleent haar naam aan het streven om op een hoger niveau te zingen voor dat ene Hoger Niveau, God de Vader. Zaterdagavond belooft een muzikale gospelavond op een hoger niveau te worden. Voor de sponsorkinderen van Compassion.


Ria van Dijkhorst (bron: Facebook);  inzet: Pinkan (18) uit Indonesië (foto: Rein Teune; bron: Compassion)

....