Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Toen rups een vlinder werd

· leestijd 1 minuut Algemeen

In aanloop naar het Kamper Leesfestijn, dat op zaterdag 10 juni georganiseerd wordt, verschijnen er 6 columns met leesrecensies geschreven met en door kinderen uit Kampen. 

Toen Rups een Vlinder werd

Een voorleesboek met verhalen en versjes over beestjes in de tuin, geschreven door Bette Westera en Naomi Tieman. De illustraties zijn gemaakt door Djenné Fila.

Het is een voorleesboek vol prachtige verhalen en versjes om voor het slapen gaan voor de lezen, ’s ochtends in de kring op school of tijdens een ontspanmomentje in de middag. Raak met elkaar in gesprek over de beestjes, hun gedrag en gevoelens. Onderwerpen zoals geduld, vriendschap, liefde en afscheid worden via de beestjes besproken. 

Ik was meteen onder de indruk van de prachtige vormgeving en de illustraties van het boek! Dat dit boek ook nog vol rijke teksten staat, maakt het tot een van mijn lievelingsboeken. 

Vlieg mee door het verhaal met Vlinder. Ontdek door de ogen van Vlinder het wonderlijke van de natuur. 

‘Wil jij eens kijken of ik al een beetje vlinder ben?’ Vraag Rups. ‘Hoe kan ik dat zien?’ vraagt Eendagsvlieg. ‘Een vlinder heeft vleugels,‘ zegt Rups met een zucht. ‘En prachtige kleuren.’ 

Rups ontmoet Eendagsvlieg wanneer hij aan het wachten is in zijn cocon. Ze raken met elkaar in gesprek. Eendagsvlieg vertrekt, ze heeft immers maar één dag. Wanneer Rups als een vlinder uit zijn cocon vliegt gaat hij op zoek naar Eendagsvlieg. 

Vlinder gaat langs de Nette-Beesten-Club. Waar Oorwurm, Pissebed en Kakkerlak hun namen willen veranderen. Doe mee met de bloemenproeverij met Hommel. Via een versje kom je meer te weten over de processierups. Speel verstoppertje met wandelende takken en blaadjes. Kom meer te weten over het gedrag van de mieren, ontmoet Bromvlieg en probeer te ontcijferen wat hij te zeggen heeft en vlieg daarna mee naar de zingende libellen. Vlinder ontmoet nog meer beestjes in zijn zoektocht naar Eendagsvlieg, ben jij nieuwsgierig naar wat hij allemaal ontdekt? 

Het boek is verkrijgbaar bij kinderwinkel Kiekoo. In de winkel zijn meer leesrecensies te vinden over boeken voor kinderen tot en met 14 jaar. Vind je het ook leuk om zelf een leesrecensie te schrijven? Alleen of met jouw hele klas? Kom dan even langs bij Kiekoo! 

Dit is een partnerbijdrage van Kiekoo:
Oudestraat 118, Kampen
Instagram: kiekoo_winkel
leukeboekentipsvankiekoo

Nick de Vries