Overhandiging opbrengst dictee van Kampen
Overhandiging opbrengst dictee van Kampen Foto: Aangeleverd.

Opbrengst Dictee van Kampen voor doorontwikkeling educatieve stadswandeling

Algemeen

KAMPEN - Rotary Club Kampen heeft op 1 juni 2023 de opbrengst van het Dictee van Kampen officieel overhandigd aan Hester Timmerman en Annelies Rijkhoff van het Stadsarchief. Het dictee werd op 9 maart 2023 gehouden in de Stadskazerne. De opbrengst bedroeg € 1818,35 en is door het Stadsarchief Kampen besteed aan de doorontwikkeling van de educatieve stadswandeling “Alle waarden draaien om”.

De stadswandeling is uitgewerkt in een werkboek voor scholieren en voert langs plekken die vertellen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Kampen. Het werkboek dankt zijn naam aan de beroemde uitspraak “Alle waarden draaien om” van dr. Kolff in de Tweede Wereldoorlog.

Het werkboek met de stadswandeling is een doorontwikkelde heruitgave van de editie uit 2021. Deze oorspronkelijke uitgave is destijds door het Stadsarchief Kampen voor de jeugd ontwikkeld op verzoek van het 4/5 mei comité. “We zijn blij dat we dankzij Rotary Kampen de kans hebben gekregen het werkboek door te ontwikkelen.” aldus Hester Timmerman en Annelies Rijkhoff van het Stadsarchief Kampen.

Rotaryclub Kampen maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemensen. Dit alles zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldomvattende vriendschapsorganisatie met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. Meer informatie over Rotary is te vinden op www.rotary.nl/helpt.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden