Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Dudok Kamermuziekfestival geeft kickstartconcert in De Burgwal in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Kampen krijgt een eigen festival boordevol klassieke muziek: Het Dudok Kamermuziekfestival. De kickstart van dit festival vindt plaats tijdens een concert op 16 juni 2023 aanstaande in De Burgwal in Kampen.

Tijdens dit concert, dat gratis toegankelijk is, worden de musici en het publiek van het festival-in-oprichting bij elkaar gebracht. Tijdens en na het concert krijgen bezoekers de mogelijkheid om bij te dragen aan de financiering van het festival. De opbrengst van dit concert vormt een onmisbare schakel tussen het idee nu en de realisatie van het volledige vierdaagse festival in mei 2024. De avond met diverse musici waaronder uiteraard het Dudok Quartet zelf begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. 

De vier strijkers van het Dudok Quartet zijn de initiatiefnemers van dit nieuwe festival. Hun programma’s kenmerken zich door hun zeer persoonlijke benadering van de muziek. Het kwartet gaat tot de kern van de klassieke muziek en deelt deze het liefste met haar publiek. Daarnaast spelen ze een brede waaier aan stijlen, muziek van tien eeuwen oud tot muziek waarvan de inkt nog nat is. Deze eigen aanpak resulteert al 15 jaar in bijzondere programma’s van hoge kwaliteit die het strijkkwartet over de hele wereld brengt. 

Ze hebben voor het festival een keur aan Nederlandse en internationale topmusici vastgelegd. Eerste violist van het Dudok Quartet Judith van Driel is geboren in Hanzestad Kampen en keert met dit initiatief terug naar de stad van haar jeugd. Het Dudok Kamermuziekfestival belooft een muzikale belevenis van ongekende allure te worden. Tegelijkertijd hoopt het kwartet dat de rijke muziekcultuur die Kampen kent, dit weekend zal aangrijpen om ook bij te dragen aan het festival. Van Driel ziet een bruisend muzikaal feest voor zich, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vele prachtige locaties in de historische binnenstad. Het festival zal prikkelende concerten bieden verspreid over de hele stad, met muziek uit alle tijden en windstreken, uitgevoerd door getalenteerde musici en fantastische gastmuzikanten zoals de Grammy-winnende zangeres Hilary Summers, violist Shunske Sato en pianist Hannes Minnaar. Met dit evenement willen de Dudoks bruggen slaan tussen musici en publiek, en de inwoners van Kampen samenbrengen met bezoekers uit het hele land. Voor de realisatie van het festival werken de musici van Dudok intensief samen met de culturele instellingen van Kampen, waar het initiatief enthousiast wordt ontvangen.

Op 16 juni aanstaande kunnen geïnteresseerden in De Burgwal alvast een voorproefje krijgen van wat het festival te bieden heeft. De prachtige en onlangs gerenoveerde kerkzaal vormt het toekomstige festivalhart. Het concert belooft een unieke ervaring te worden, met oude en nieuwe muziek, uitgevoerd door zowel gevestigde namen als jong talent. Als verrassing zal er een muzikale mystery guest optreden. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan door middel van de nieuwsbrief op: https://dudokquartet.com. Een donatie doen aan het festival-in-oprichting kan ook zonder bij het concert aanwezig te zijn, via https://dudokquartet.com/nl/donaties