Het kenmerkende beeld van de Kamper Ui(t)dag.
Het kenmerkende beeld van de Kamper Ui(t)dag. Foto: Johan Schaart

Programma vijfde Kamper Ui(t)dag Kampen 24 augustus 2023

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De laatste Kamper Ui(t)dagen vindt plaats op 24 augustus. Hierna worden de Kamper Ui(t)dagen worden afgesloten met een weekend vol feest met het Hanzefest XL op 25 en 26 augustus. Hierbij het programma van 24 augustus.

Livemuziek

Vanaf de middag tot laat in de avond is er live-muziek op de pleinen zoals op het Unieplein met een keur aan muzikale acts. Om 19.00 uur begint Jac Ruiten. Om 20.30 uur is het tijd voor Anneke Verstege en om 21.30 uur komt DJ Julian.

Op de Plantage speelt van 17.00 tot 20.00 uur de band Soulmate daarna is het van 20.30 tot 00.00 tijd voor Marcel Kalter.

Op ‘t Ponton beleef je iedere Ui(t)dag een ander uniek themafeest. De reeks thema-avonden wordt afgesloten op 24 augustus met een cocktailbar. Bartender Jacoline zal de avond verzorgen met een selectie van klassieke en innovatieve cocktails.

Ook in de Torenstraat bij De Corner is iedere week te genieten van livemuziek. Het volledige programma is op dit moment nog niet bekend.

In Abdij1427 vindt iedere week een afterparty plaats georganiseerd in samenwerking met Bresify Events. Elke donderdagavond, vanaf 23.00 uur, wordt de locatie omgetoverd tot een bruisende feestlocatie, waar de muziek en de energie doorgaan tot 03.00 uur. Toegang is gratis.

Maar uiteraard is het overal goed toeven. Denk ook aan gezellige Botermarkt voor als je toch even wat rustiger wilt zitten.

Zomerbraderie | 10:00 - 18:00 uur | Oudestraat
De organisatie vertelt: “De braderie heeft voor ieder wat wils. Uiteraard zijn de winkels ook open. En is het heerlijk mensen kijken vanaf de terrassen in de binnenstad. In de Oudestraat en de Geerstraat kom je vandaag de Kamper Uienverteller tegen. De Ballonnenartiest loopt ook ergens in de stad.”


KinderKoeplein | 10:00 - 18:00 uur
“Het Koeplein wordt omgedoopt tot KinderKoeplein, met verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Kom gezellig even langs!”