Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe startdatum voor ‘Billy Boem’ club in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Billy Boem club die in september 2023 zou starten is verplaatst naar 30 oktober, inschrijven is daardoor nog mogelijk. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met een thuissituatie waar veel stress en spanning is. 

Een gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of met veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz de doe-praatclub ‘Billy Boem’. Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun gevoelens om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Impluz organiseert ’Billy Boem’ voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden. De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 8 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Kampen. Data: 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11,18 december. Tijd: 15:15 - 16:45 uur. Locatie: Quintus, Vloeddijk 38, Kampen. Informatie en aanmelden bij Impluz via 0570-604900 of via info@impluz.nl of direct via https://www.impluz.nl/training/billy-boem-8-12-jaar