Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Billy Boem-club, voor kinderen met stress thuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Billy Boem-club van de Gemeente Kampen en Impluz begint weer op maandag 25 september.

De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. Een gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) dat meer aandacht, zorg vraagt. Of er is sprake van een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie.

Spanning en stress thuis heeft grote impact op kinderen. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Quintus de doe-praatclub Billy Boem. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan. De club Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden. De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus. Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

Deelname aan de cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Kampen en wordt gehouden in Quintus aan de Vloeddijk in Kampen. 

Informatie en aanmelden kan bij: Stichting Impluz, 0570 – 604 900 of info@impluz.nl. Of direct via https://www.impluz.nl/training/billy-boem-8-12-jaar

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16