Afbeelding
Foto: Najaarskrant Waanders Uitgeverij

Boek over carbidschieten in de provincie

Algemeen

REGIO - ‘Mut kunn’n - Carbidschieten in de provincie’ is een boek over een oorverdovend fenomeen dat inmiddels een niet meer weg te denken plattelandstraditie is geworden. Dit rijk geïllustreerde boek met tal van foto’s, kaartjes, infographics en aanvullende kaderteksten verschijnt in november. De ontwikkelingen rondom het carbidschieten (immaterieel erfgoed) is de rode draad in het grotere verhaal over Oud en Nieuw. Met in het bijzonder die in de zelfverklaarde carbidhoofdstad Kampen. 

In de laatste decennia heerst er rond het carbidschieten in toenemende mate een sfeer van gezelligheid en saamhorigheid. Met partytenten en hele straten die zelf knallen of kijken naar de verrichtingen van de buren. Maar carbidschieten is niet geheel ongevaarlijk. Waar het in de nabije toekomst met de carbidschiettraditie heengaat of waar die eindigt, is mede een zaak van de politiek. Naast aandacht voor het verleden en het heden wordt er in het boek ook gekeken naar de toekomst. 

Symposium

Vrijdag 24 november vindt het eerste landelijke symposium over verleden, heden en toekomst van het carbidschieten in Kampen plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39