Afbeelding
Foto: aangeleverd

Waterschap zoekt vrijwilligers voor hoogwaterbrigade Kampen

Algemeen

IJSSELMUIDEN - De mobiele waterkering Kampen-Midden is een indrukwekkend bouwwerk van ongeveer twee kilometer lang en wordt gesloten bij dreigend hoog water op de IJssel. Op 83 plekken langs de IJsselkade plaatsen vrijwilligers van de hoogwaterbrigade schotbalken, schuiven en waterkerende deuren. Een sterk staaltje werk dat met behulp van inwoners van Kampen en omstreken wordt gedaan. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zoekt hiervoor nieuwe hoogwaterbrigadiers en organiseert daarvoor een informatiebijeenkomst op woensdag 18 oktober.

Er wordt een uitgebreide training en ondersteuning geboden ter voorbereiding op elke situatie. De brigadiers maken deel uit van een hecht team van meer dan 200 vrijwilligers die nauw samenwerken met waterschap Drents Overijsselse Delta. Aanmelden via hoogwaterbrigade@wdodelta.nl.
De informatieavond begint om 19:30 uur in het dijkmagazijn Zendijk aan Tasveld 17 te IJsselmuiden, de thuishaven van vrijwillige hoogwaterbrigade. Meer informatie is te vinden op www.wdodelta.nl/hoogwaterbrigade