Estafetteteams 4x50 vrije slag
Estafetteteams 4x50 vrije slag Foto: Deltasteur

Medailleregen voor minioren van Deltasteur

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Op 7 oktober2023 startte het wedstrijdseizoen voor de minioren van Deltasteur. Zij zwommen de eerste wedstrijd van het miniorencircuit in zwembad Bestevaer in Genemuiden.

Tijdens deze wedstrijd werden maar liefst 72 persoonlijke records verbeterd. Nova Volmer had de grootste verbetering in haar persoonlijke record op de 100 meter schoolslag waar zij ruim 26 seconden van haar vorige tijd af zwom.

Deltasteur deed met 2 teams mee aan de 2 estafettes van de wedstrijd. Op de 4x50 meter vrije slag wonnen Nova Volmer, Mats van der Kamp, Esmee de Velde Harsenhorst en Metz Agema goud. Zilver was er voor Marsja Kroeze, Juda Teunis, Lorèn de Velde Harsenhorst en Maarten de Leeuw. 

Op de 4x25 meter vrije slag behaalden Naomi de Velde Harsenhorst, Wout Doorn, Lieke Felix en Jurre Beens een gouden medaille. Evi Appel, Merijn Blei, Lize Uitslag en Jone van Leeuwen eindigden op een mooie derde plaats.

Naast de knappe prestaties bij de estafettes kleurde het podium aan het eind van de wedstrijd dikwijls oranje, de kleur van Deltasteur, omdat er nog veel meer 1e, 2e en 3e plaatsen behaald werden.

Een gouden medaille was er voor Ruben van der Veen, Jurre Beens, Lorèn de Velde Harsenhorst, Evi Appel en Metz Agema. Mae Kiel, Wout Doorn, Maarten de Leeuw en Nova Volmer namen zelfs 2 gouden medailles voor hun individuele afstanden mee naar huis.

Een zilveren medaille werd behaald door Noa Segveld, Evi Appel, Metz Agema, Mae Kiel, Juda Teunis, Esmee de Velde Harsenhorst, Karlijn van ’t Veer en Mats van der Kamp. Ruben van der Veen won 2 zilveren medailles.

Karlijn van ’t Veer, Mats van der Kamp, Marsja Kroeze, Sophie van der Kolk, Jurre Beens, Juda Teunis en Esmee de Velde Harsenhorst zwommen zich naar een derde plaats. Naut van der Kamp nam 2 bronzen medailles mee naar huis.

Een zeer geslaagde start van het wedstrijdseizoen voor de minioren van Deltasteur met hun 48 medailles in totaal!

v.l.n.r. Esmee, Nova en Sophie
Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16