Afbeelding
Zwemvereniging Deltasteur

Veel medailles voor de minioren van Deltasteur

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen zaterdag werd in Vaassen het eerste deel van de Swimkick/Minioren voorrondes gezwommen. Door Deltasteur werden 27 persoonlijke medailles geïnd en veel persoonlijke records verbroken, iets wat zeer bijzonder is aan het begin van een seizoen. Op het programma stonden de 25m vrije slag en rugslag, de 50 meter vrije slag en rugslag, de 100m wisselslag, vrije slag en rugslag, en de 200 meter wisselslag.

Bij de jongens zorgden Arjan Boogaard, Bram Wammes, Christian van der Werf, Daniël Bruin en Jonah Huls ervoor dat Deltasteur op de hoogste trede van het podium stond. Arjan ging er op zowel de 100m wisselslag als op de 100 meter vrije slag vandoor met het goud. Het zilver ging naar Twan Felix, Jonah Huls, Hessel Penninkhof (2x), Bram Wammes en Christian van der Werf. Brons was er voor Daniël Bruin, Job Riezebos (2x) en Tom Nijhuis.

Bij de meisjes zwom de jongste zwemster, Quinty van der Kamp, een formidabele tijd op de 25m vrije slag. Voor deze race nam ze de gouden plak in ontvangst. Clubgenote Laura van der Wal ging er vandoor met het goud op de 100m rugslag. Zilver ging naar Simone Faber, Laura van der Wal, Jente van 't Hul. Anne van der Kamp, Marlouke Frijstein en Krista Veehof namen bij deze wedstrijd het zilver en het brons mee naar huis.

Het jongste gemengde estafetteteam (Jonah Huls, Quinty van der Kamp, Milan Bottenberg en Naomi Naberman) werd tweede op de 4 x 25m vrije slag. Het oudste gemengde estafetteteam (Christian van der Werf, Krista Veehof, Tom Nijhuis en Laura van der Wal) verpletterde de concurrentie en mocht zich kronen tot de winnaar.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden