botter KP118 krijgt opknapbeurt.
botter KP118 krijgt opknapbeurt. Foto: Job Jager

Kamper Botters zijn aan de winterklussen begonnen.

Algemeen Ingezonden

De winterkluslijst van de Kamper Botterstichting is alweer behoorlijk groot en er komt vast nog wel meer bij. De vrijwilligers zijn al begonnen met slechte stukken hout uit de grote botter KP118 te slopen. Deze botter heeft vroeger eerst gevist onder het nummer KP118 ( schipper Jan Willem Meijberg, de Dille) en later als KP26 ( schipper Gerrit van dijk, de Keie). 

Er moet een nieuw stuk huidgang in en de bun en een stuk deken moeten vervangen worden. Dit zijn bottertermen die niet iedereen kent, maar als u een keer langs komt in de Botterloods kunnen de vrijwilligers er meer over vertellen en aanwijzen. Ook wordt er deze winter aan de botter GT13 geklust. Verder gaat de rest van de vloot mooi onder het winterkleed.

Samen met de Koggevrijwilligers wordt er een houtopslag voor masten ed. gemaakt en waar ook de grote ra van de Kamper kogge onder kan liggen, ter bescherming.

Ook de grote stoere roeisloep Stad Kampen komt in de Botterloods te liggen voor de jaarlijkse opknapbeurt. En verder staan wij als Kamper Botterstichting natuurlijk weer op de IJsselkade in stijl zalm te roken ed. tijdens het gezellige “Kerst in Oud Kampen”. Eveneens zijn de voorbereidingen gestart voor het grote “Sail Kampen” in het Paasweekend . De hele werf en de Buitenhaven komen er dan prachtig uit te zien en zijn zeker het bezoeken waard.

Kortom, genoeg te doen deze winter op de werf voor de vrijwilligers van de Kamper Botterstichting.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 22 uur geleden