Afbeelding
Foto: Henk Jan Kerkhof

140.000 euro voor Weissensee4kids

Algemeen

REGIO - 65 deelnemers van Weissensee4kids hebben vorige week gezamenlijk 140.000 euro ingezameld voor de goede doelen stichting Orange Babies en het Ronald McDonald huis in Zwolle. Weissensee4kids is de naam van een IJsselmuider stichting, de vlag waaronder wordt geschaatst voor het goede doel.

Veel van de deelnemers komen uit de regio IJsselmuiden, Kampen en de verre omtrek. Ze reizen af om deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht die op de Oostenrijkse Weissensee wordt verreden. De schaatsers stappen uit hun comfortzone. Ze kunnen kiezen om 50, 100,150 of 200 kilometer te schaatsen. De omstandigheden op de Weissensee waren vrijdag tamelijk lastig. Menig schaatser streed zich leeg om het felbegeerde 200-kilometer-kruisje in de wacht te slepen. Het ijs op de Weissensee was ten gevolge van hoge temperaturen overdag ’s middags zeer zwaar. Veel schaatsers moesten valpartijen trotseren en gedurende de schaatstocht de sportieve doelen bijstellen. Er werd veel strijd geleverd om het einddoel te halen. Het evenement werd feestelijk afgesloten met het traditionele blarenbal. 

Het ijs was zwaar en er waren veel valpartijen.

Weissensee4kids beleefde haar twaalfde editie. Van deelnemers wordt verwacht dat ze 1.500 euro aan sponsorgeld meebrengen. De stichting helpt de deelnemers daarbij met een toolkit. Daarnaast worden voor de deelnemers belangrijke zaken geregeld, zoals een startbewijs en diners. Daardoor kunnen de schaatsers zich focussen op hun eigen prestaties. Voor meer informatie zie www.weissensee4kids.nl.