Afbeelding
Foto: Justin Drost

Brainwavez viert singles met optreden in Het Vliegende Paard

Algemeen

ZWOLLE - De band Brainwavez uit Kampen brengt haar eerste twee nummers genaamd ‘Sweet Jamaica’ en ‘Endless Summer’ uit op de populaire streamingdiensten. Ter viering van de release van de eerste singles treedt Brainwavez op samen met de bevriende band Dr. Pill in ‘t Vliegende Paard te Zwolle op woensdagavond 21 februari.

De nummers van Brainwavez kenmerken zich volgens bandleden Tamar Bastiaan en Michel van Dijk door een combinatie van Nederlandstalige rap met Engelstalige zang, verpakt in een zomerse sound van pop, rock en reggae invloeden. Michel is doorgaans verantwoordelijk voor de liedjes, Tamar verzorgt de raps. ‘Sweet Jamaica’ gaat over onvoorwaardelijke liefde die zo bedwelmend kunnen zijn dat je ervan in hogere sferen kan raken. Het nummer ‘Endless Summer’ heeft als boodschap om ondanks alle tegenslagen in het leven te blijven geloven in die eindeloze zomer. De nummers van Brainwavez zijn uitgewerkt in verschillende oefenruimtes bij Hedon, Strikbeats en Grandesco in Zwolle en zijn opgenomen in de studio van Ton Kerkhof van de Muziekbrouwerij.
Onlangs trad Brainwavez op in het voorprogramma van de Zwolse rap- en rockgroep Boembast, het Hullabaloo Festival in het Stadspark te Groningen (met onder andere Goldband) en TivoliVredenburg (met onder andere Kraantje Pappie en Claude).

De twee singles van Brainwavez zijn te beluisteren via Spotify.