Een screenshot uit de clip van het nummer.
Een screenshot uit de clip van het nummer. Foto: Youtube.com

Kamper muzikant mikt met zijn band Boembast op zomerhit

Algemeen

KAMPEN - De Nederlandstalige rap-rock band Boembast uit Zwolle heeft hun nieuwste single “Oranje Goud” uitgebracht. Een van de leden van de band is de Kampenaar Stein Bakker. De zomerse track van de band combineert aanstekelijke melodieën met spitsvondige teksten en belicht  volgens de band een onverwachte kant van verlangen en liefde. “Oranje Goud” is nu beschikbaar op alle streamingplatforms en heeft een bijbehorende videoclip op YouTube.

Boembast wordt geïnspireerd door diverse invloeden zoals “Urban Dance Squad” en “Rage Against The Machine”. Ze hopen dat hun nieuwe single uitgroeit tot een zomerhit, dankzij het catchy refrein.

In “Oranje Goud” bezingt rapper en tekstschrijver Pivo een bijzondere affiniteit voor een mandarijn, waarbij de metaforische betekenis van het fruit centraal staat. De band brengt het verlangen en de liefde voor een persoon op een unieke en humoristische manier tot uiting.


“Het nummer heeft al de aandacht getrokken van vooraanstaande muziekpublicaties, waaronder een lovend artikel van de redactie van 3voor12”, aldus de band. “In het artikel wordt de onderscheidende sound, de pakkende baslijn en slicke raps van “Oranje Goud” geprezen.”

Boembast blijft vernieuwen en verrassen met hun unieke geluid en energieke optredens. De band bestaat uit rapper Philip van Vorstenbosch (a.k.a. Pivo), Bart Jansen op gitaar en zang, Rene Westra op bas, Stein Bakker op gitaar en Arvid Jeuring op drums. Ze schrijven, nemen op,  produceren al hun nummers zelf en brengen in 2023 iedere laatste vrijdag van de maand een nieuwe single uit.

“Oranje Goud” is nu beschikbaar op Spotify en andere streamingplatforms.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden