Afbeelding
Foto: Justin Drost

Brainwavez viert eerste twee singles met optreden in Het Vliegende Paard

Algemeen

ZWOLLE - De band Brainwavez uit Kampen brengt haar eerste twee nummers ge-naamd ‘Sweet Jamaica’ en ‘Endless Summer’ uit op de populaire streamingdiensten. Ter viering van de release van de eerste singles treedt Brainwavez samen op met de bevriende band Dr. Pill in ‘t Vliegende Paard te Zwolle op woensdagavond 21 februari. 

De nummers kenmerken zich als een combinatie van Nederlandstalige rap met Engelstalige zang, verpakt in een zomerse sound van pop, rock en reggae invloeden. ‘Sweet Jamaica’ gaat over onvoorwaardelijke liefde die zo bedwelmend kunnen zijn dat je ervan in hogere sferen kan raken. Het nummer ‘Endless Summer’ heeft als boodschap om ondanks alle tegenslagen in het leven te blijven geloven in die eindeloze zomer. De nummers van Brainwavez zijn uitgewerkt in verschillende oefenruimtes bij Hedon, Strikbeats en Grandesco in Zwolle en zijn opgenomen in de studio van Ton Kerkhof van de Muziekbrouwerij.

Onlangs trad Brainwavez op in het voorprogramma van de Zwolse rap- en rockgroep Boembast, het Hullabaloo Festival in het Stadspark te Groningen (met onder andere Goldband) en TivoliVredenburg (met onder andere Kraantje Pappie en Claude).

De twee singels van Brainwavez zijn te beluisteren via:https://open.spotify.com/artist/7IyVyQtnsIIF3Lch0dT4q6

Gerard Meijeringh