Joris Lemette wordt welkom geheten door burgemeester Sander de Rouwe.
Joris Lemette wordt welkom geheten door burgemeester Sander de Rouwe. Foto: Aangeleverd

Joris Lemette nieuw commissielid D66

Algemeen

KAMPEN - Tijdens de laatste raadsvergadering is Joris Lemette geïnstalleerd als raadscommissielid namens D66 Kampen. Lemette zal lid worden van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling van de Kamper gemeenteraad.

De geboren en getogen Kampenaar werkt als ontwerper voor een groot bouwbedrijf. Lemette is al lang politiek betrokken. Zo was hij tijdens zijn studie Civiele techniek aan de Windesheim actief voor de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond hij op de kieslijst voor D66 Kampen. 

Het nieuwste commissielid heeft zin in zijn nieuwe rol: “Wat Kampen nodig heeft is ambitie, modern durven denken. We moeten nadenken over de modernisering van onze economie. Ik zou willen dat jonge mensen ook hier een baan kunnen vinden die bij hen past.”

D66 fractievoorzitter Gerben Wijnja is in zijn nopjes met de versterking van de fractie. “Het is belangrijk dat jonge mensen meedoen in de politiek. En daarbij brengt Joris, naast zijn enthousiasme, heel veel deskundigheid mee op het gebied van bouwen en ruimtelijke ontwikkeling. Kampen heeft grote bouwplannen. En die kennis komt dus zeer van pas als wij als gemeenteraad over die plannen besluiten moeten nemen.”