Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Koffieconcert Jiddische en Sefardische liederen met Lucette van den Berg in Sint Annakapel

Algemeen

KAMPEN - De Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder organiseert op zondag 10 maart in de Sint Annakapel een koffieconcert met Lucette van den Berg. Ze zingt Sefardische en Yiddische liederen, en begeleidt zichzelf daarbij op piano. ‘Geef me een lied dat ik kan voelen’, is het motto van deze veelzijdige zangeres. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 10.30 uur. De inloop is vanaf tien uur.

Lucette’s liedjes gaan over liefde, moed en de kracht van het samenzijn en doorgaan. Ze wordt in reviews geroemd om ‘haar eerlijke manier van zingen’. Lucette zingt bekend repertoire, maar ook nieuw, eigen gecomponeerde liedjes.

Over Lucette
Lucette - nota bene geboren aan de Broederweg 6, nabij de Sint Annakapel - is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen en heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en Noord-Amerika. Onlangs kreeg ze, onder meer in de NRC, nog een lovende recensie voor haar nieuwste album ‘La Serena’ dat ze met gitariste Annedee Jaeger opnam. ‘Haar stem is als een omarming en haar interpretatie is direct, intens en zacht tegelijk. Laat je meevoeren door de warme klanken naar een wereld vol hartstocht, liefde en melancholie.’