Afbeelding
Foto: Tennekes

Overeenkomst bouw sporthal Ichthus Kampen getekend (3 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen instagram

Woensdag 20 maart 2024, de sporthal binnen de Campusontwikkeling Ichthus kan gebouwd worden. Wethouder Bas Wonink heeft de aannemingsovereenkomst met Jeroen de Boed van Van Wijnen Zwolle B.V. getekend voor de bouw van de sporthal. 

In de getekende overeenkomst zijn afspraken tussen de gemeente en de aannemer vastgelegd over de uit te voeren werkzaamheden en de daarmee samenhangende kosten. Door het tekenen van de aannemingsovereenkomst kan de sloop van het schoolgebouw aan de Jan Ligthartstraat 5 uitgevoerd worden en vervolgens kan de bouw van de sporthal starten.

Wethouder Bas Wonink“Na jaren van voorbereiding en inzet van het Ichthus College, Reflex en de gemeente kan nu de schop in de grond. We bouwen een sporthal die nieuwe mogelijkheden biedt voor zowel het bewegingsonderwijs van het Ichthus als voor volleybalvereniging Reflex. Met deze sporthal zijn we klaar voor de toekomst.”  

“Voor Reflex is het loslaten van onze huidige vertrouwde hal natuurlijk spannend en ook een beetje verdrietig. Maar uiteraard kijken we vol vertrouwen en verwachting uit naar de nieuwe hal. De samenwerking met Ichthus en de gemeente Kampen is goed. We zijn benieuwd naar de realisatie van alles wat nu nog op tekeningen staat en hopen seizoen 25-26 daar te spelen.”aldus Martijn Delfgou namens Reflex.

Jeroen de Boed van Van Wijnen Zwolle B.V. vult aan: “Wij vinden het geweldig om deze sporthal voor de gemeente Kampen te gaan realiseren. Samen bouwen we zo verder aan ruimte voor beter leven in de stad Kampen.”

Gebruikers nieuwe sporthal

De leerlingen van het Ichthus College krijgen in de nieuwe sporthal lessen bewegingsonderwijs. Ook wordt de sporthal de thuisbasis van volleybalvereniging Reflex. Tussen de school en de sporthal ligt straks een groen gebied voor sport en recreatie.

Sloop schoolgebouw en start bouw sporthal

Na de ondertekening van de aannemingsovereenkomst wordt gestart met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de sloop in juni 2024 met aansluitend de start van de bouw van de sporthal. Indien alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw uiterlijk in juni 2025 door de aannemer opgeleverd. De ingebruikname van de sporthal is gepland op 1 september 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47