Afbeelding
Foto: TennekesAangeleverd

Sail wordt afgesloten met Proms Concert van drie Kamper harmonieorkesten

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - Sail Kampen wordt 1 april om 20.30 uur afgesloten met een Proms-concert dat de drie harmonieorkesten die Kampen rijk is, in gezamenlijkheid geven. Tot voor enkele jaren terug leek het onmogelijk dat AMDG, De Broederband en het Stedelijk Orkest als één orkest zouden optreden. Nu is het zover dat al die muzikanten als het grootste harmonieorkest van de wijde regio, met meer dan 125 mensen, een groots concert geven.

Aan het woord zijn de drie voorzitters, respectievelijk Johnny Middelbos, Jessica Janse en Rogier Schrijer.

Johnny: “Al ruim 50 jaar nemen vrijwel alle Kamper orkesten deel aan het overkoepelend orgaan CKMV (Combinatie Kamper Muziek Verenigingen). Vanuit die hoedanigheid werken de verschillende muziekverenigingen al langer samen en ontstaan er telkens verschillende samenwerkingen. Vanuit de organisatie van Sail kwam de vraag of het mogelijk was om de drie Kamper harmonieën samen te voegen tot een orkest voor een spetterende afsluiting van dit mooie evenement. De verenigingen hebben deze unieke kans aangegrepen en zo ontstaat er een harmonieorkest (BAS-projectorkest) van ca. 130 muzikanten. Een samenwerking waar we trots op zijn!”

Jessica: “Het evenement Sail is het grootste Paas-evenement van Nederland! Toen de eerste gesprekken startten was het natuurlijk even aftasten en ideeën lanceren. Wat kunnen we doen? Hoe past het in de jaarplanning? Welke plek krijgen we in het programma? Maar meteen was er volop enthousiasme om deze unieke gelegenheid met vereende krachten aan te grijpen en afspraken werden gemaakt. Muziek werd bepaald, combo en solisten werden benaderd en dirigenten (Jan Schoonhoven, Richard van Eden en Peter Smits) werden uitgedaagd. Want dan mag je dé afsluiting van Sail verzorgen, geweldig!!”

Rogier: “Dit smaakt zeker naar meer! In het verleden dacht men alleen te kunnen samenwerken wanneer je ging fuseren. Of andersom, wanneer men eens samenwerkte, dacht men dat je ging fuseren met elkaar. We hebben ons aangepast aan het heden. Waar 10 jaar geleden dit niet voor mogelijk was gehouden, laten we nu zien dat we samen echt iets heel bijzonders op de planken kunnen zetten waar het plezier van afspat. Dit geeft niet alleen plezier voor de leden, maar ook voor het publiek. Dus dit smaakt aan alle kanten naar meer!”

Johnny: “Het wordt een enorme happening. Nog nooit eerder is dit in Kampen vertoond!  Stelt u zich voor, een voetbalteam gecombineerd van de verschillende voetbalclubs in Kampen. Dat is wat we gaan doen, 50 jaar geleden absoluut ondenkbaar, in 2024 gaan we het realiseren! Een non-stop muziekshow met een feest der herkenning, een unieke happening waar u echt bij moet zijn.”

Jessica: “Kampen (inclusief de kernen) is een muziekstad en ook hiermee laten we aan de Kamper bevolking, en ver daarbuiten, zien hoe fantastisch mooi muziek maken is en vooral ook wanneer je dat samen kunt doen. Dat geeft zo’n ontzettende kick, dus aan jong en oud: ga een instrument spelen of pak dat instrument weer op als je ooit gestopt bent!”

Rogier: “Alle drie orkesten hebben een omslag gemaakt en hebben zich aangepast aan het heden en hoe mooi is het dat een stad als Kampen 3 harmonieorkesten herbergt?! Ondanks dezelfde soort klanken die we produceren, heeft eenieder zijn eigen smaak. Muziekkeuze, themakeuze, marcheren, alleen zittend, sfeer en plezier zal bij elk orkest toch een andere smaak hebben, dus proef vooral welk orkest bij je past!  En maak de juiste keuze, om dan vervolgens af en toe lid te zijn van 3 orkesten ;-)”

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 4 uur geleden