Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Programma van de bandjesavond horeca Kampen 2024

· leestijd 5 minuten Algemeen

KAMPEN - Het is weer bijna tijd voor bandjesavond in de Kamper café’s. Dit festival wordt drie keer per jaar gehouden door de Kamper horeca. In De Brug is iedere editie het volledige programma te zien. Traditioneel valt bandjesavond samen met het verzetten van de klok, maar omdat Sail dit jaar in het laatste weekend van maart plaatsvindt, is bandjesavond een weekend eerder. Bandjesavond vindt plaats in minimaal 11 café’s in de kamper binnenstad. Het begint rond 22.00 en duurt tot 02.00 uur.

Thoms Grillhuys - Band van de Hogeweg (divers, lol staat voorop)
Sjaak van Marle heeft als mensenvriend een magnetische aantrekkingskracht op bijna iedereen. Vooral als hij zijn passie voor muziek deelt. Ludy Jenneke en Ardjan zijn al jaren in zijn gastvrije web gevangen. De groep probeert, vooral gezellig, veel muziek te spelen, en dat te delen! “Vooral ook de lol en gezelligheid!”

‘t Kroegje - DJ Cor (van alle muziekmarkten thuis)
In ‘t Kroegje springen we (letterlijk) uit de Band(-jesavond) dit voorjaar, met DJ Ton Up Cor! Deze doorwinterde DJ is van alle muziekmarkten thuis, en maakt er echt altijd een swingende boel van. Iedereen kent hem natuurlijk ook als vaste DJ in ‘t Ukien. Het fijne is dat hij zelf ook minstens zoveel plezier aan een potje draaien beleeft, en niet te stoppen is! Het zal daarom dus wel weer laat worden; So lets Rock ‘n Roll, Dance, Swing, Jump en Shake it, Baby in ‘t Kroegje!


Aangeleverd.

Café the Corner - Hurricane (Classic Rock)

Hurricane staat garant voor een muzikale avond vol met classic rock! Met hun performance, brengt de band een ode aan alle grote muzikale helden, die een belangrijke nalatenschap leverden in de muziekwereld. Nummers van ACDC, Queen, Metallica, The Scorpions, ZZ Top, Nazareth, Guns ’n Roses, Judas Priest, Black Sabbath; het is zomaar een kleine greep uit hun brede gitaar repetoir. Maar ook recentere gerenomeerde rocknummers moeten er aan geloven. De band viert dit jaar hun 15-jarig jubileum. Wat genoeg zegt over hun hart voor muziek en passie voor musiceren. En deze passie brengen ze maar al te graag over aan hun medeliefhebbers! Chris en Wilfred, oprichters van de band, zijn er al bij vanaf het eerste uur. Twee jaar later kwam Grace erbij. Met Marcel en Jan als recentste versterking, rockt de band onverwoestbaar door. (gitaar: Chris Hollander & Jan Barneveld, bas: Marcel Vos, drum: Wilfred Sollie, zang: Grace Meijer)


Aangeleverd.

De Lantaarn - Jac Ruiten (zanger divers/gezellig)
Jac Ruiten zingt wederom in de Lantaarn de laatste jaren zijn vaste stek voor de bandjesavond! “Ik mag me gelukkig prijzen dat ik dit jaar al 50 jaar in het vak zit. Dankzij hoofdrollen in musicals bij Caecilia,Ventura en de Stadsgehoorzaal, 25 jaar Second Edition (voorheen Melos) en diverse andere combinaties , beschik ik over een ruime ervaring en kan ik putten uit een groot repertoire.”
Jac heeft mogen profiteren van een twee jaar zangles bij Bep Ogterop. Een Amsterdamse zangpedagoge die alle groten destijds onder haar hoede had. “Dankzij deze lessen houd ik het nog steeds vol en wordt regelmatig her en der uitgenodigd om er een feest van te maken. Dat hoop ik 23 maart wederom te doen! Wie weet tot dan!”


’t Ponton - Jelle Kramer (Akoestische Covers, Singer Songwriter)
Hoewel Jelle Kramer in verschillende bands speelt en voornamelijk in poppodia te vinden is, gaat hij af en toe maar al te graag terug naar de basis van het liedje tijdens zijn akoestische optredens. Naast zijn solo materiaal, worden ook liedjes van Radiohead, The Beatles, Foo Fighters of Oasis moeiteloos vertolkt in een repertoire dat niet opdringerig wordt en lekker weg luistert.


Aangeleverd.

Grandcafé de Majesteit - Marcel Kalter (Nederlandstalige meezingers)
Hij treedt altijd op in z’n eentje. Met zo’n 800 orkestbanden om uit te kiezen. Daarmee kan hij werkelijk alle kanten op. Daarom kom je hem als zanger overal tegen. In bejaardentehuizen en in voetbalkantines tijdens de 3e helft. Maar ook op (bedrijfs)feesten. Hij past zich aan. Altijd. Met welk publiek heeft hij te maken en wat vinden ze leuk? Dat bepaalt hij op dat moment. Dus liever geen vooraf bepaalde setlist. Het gaat namelijk om de feestgangers. Die moeten terugkijken op een geweldig feest. Moet het rustig, dan wordt het rustig. Mag het knallen, dan wordt het knallen. Een feestje bouwen kun je aan hem wel overlaten. O ja, misschien is hij wel de zanger, die de minste pauzes neemt. Je krijgt dus echt waar voor je geld. Best handig om te weten.


Aangeleverd.

Café de Moriaan - Midnight Madness (pop/rock)
Midnight Madness is een moderne pop-/rockband die voornamelijk hits uit de jaren 90, 00 en 10 covert. Sinds hun oprichting in 2016 heeft Midnight Madness menig bandjesavond omgetoverd tot een feestje. De groep bestaat uit vier enthousiaste jongens van in de twintig die hun passie voor muziek met elkaar en het publiek willen delen. Hoewel de band voornamelijk covers speelde, zijn ze tijdens de pandemie ook begonnen met het schrijven van eigen nummers. Hun eerste single, ‘Find A Way Out’, werd uitgebracht in september 2021, gevolgd door hun eerste EP, ‘I’ll Keep Going’, in 2023. Ondanks dat ze druk bezig zijn met het maken van nieuw eigen werk, pauzeren ze graag om bandjesavond op zijn kop te zetten. Kom naar de Moriaan op bandjesavond om meegevoerd te worden, van Coldplay tot Bløf, van meezingers tot dansplaten.


Aangeleverd.

De Pub - De Millerband (Jaren 60/70 tot nu)
De Millerband is een band met naam en faam, bestaande uit Jos Mulder, piano/zang, Tijs van Dijk, zang en Karel van de Beek, slagwerk/zang . Zij gaan deze composities op een unieke en eigentijdse, maar vooral ook eigenwijze uitvoeren. De Millerband heeft een breed repertoire, variërend van covers uit de jaren 60/70 tot nu. Zij spelen onder andere nummers van de Beatles, Stones, the Doors, de Dijk, U2, Robbie Williams enzovoorts. De stijl van de Millerband kenmerkt zich als eigentijds, intiem en swingend.


Bijschrift - Miller band. Foto Tennekes

Restaurant de Vier - No Brakes (allround covers)
Coverband No Brakes staat bekend om zijn optredens vol energie en passie. No Brakes is allround: van Robbie Williams tot ABBA, van Chic tot The Rolling Stones en van Doe Maar tot Grease; moeiteloos laat deze cover band hun repertoire in elkaar overvloeien. No Brakes bestaat uit ervaren muzikanten die al jaren lang in de lokale muziekscene van Kampen actief zijn. Frank Andriessen speelt strakke gitaarpartijen en vloeiende solo’s, Martijn Rieck begeleidt de coverband met spot-on drumwerk, Henk van Mierlo brengt diepe basklanken, Arno den Hollander vult als toetsenist de sound aan en Jeroen Kale en Hanneke Doze zorgen voor krachtige vocalen die elkaar perfect aanvullen. Het resultaat: een goed op elkaar ingespeelde coverband die zorgt voor een topavond.


Aangeleverd.

Eetkamer de Tijd - De pianoman Robert Mulder (70 tot jaren 90 op de piano)
Robert had zijn eerste pianoles toen ie 7 was. Destijds de Gemeentelijke Muziekschool aan de Vloeddijk. Henk Sleurink gaf toen privéles, enorme fijne man. Tot mijn 18e vooral klassieke muziek, daarna ook Pop & Rock wat nog steeds mijn passie heeft. In april hoop ik 57 te worden, dus speel dan precies een halve eeuw op het muzikale toetsenbord. Na talloze bands (van No Brakes tot Bobby Bee) over de laatste 40 jaar speel ik nu solo. Aangezien ik nog steeds veelvuldig reis en in Engeland woon voor mij de beste optie.
Een avond “Pianoman” staat garant voor een mix van 70-90 jaren songs , heerlijke herkenbare en dansbare meezingers . Ook speel ik diverse Hollandse meezingers . Ik zing en begeleid mezelf op piano, maar geef ook gelegenheid aan een ieder die een lied wil zingen, want muziek maken en feestvieren doe je met zijn allen ! Ik ben helaas wel wat beperkter in  muzikale verzoekjes. Werk niet met een laptop waar duizenden orkestbanden op staan, karaoke is niet mijn ding. Het fun en entertainment gehalte staat bij mij voorop , als muzikant neem ik mezelf niet al te serieus, dat doen al genoeg anderen. Ook voor deze bandjesavond (23 maart) hebben zich al weer een aantal gastzangers gemeld dus het beloofd weer een mooie avond te worden!


Aangeleverd.

Café Eigenwijs - Jordy van Vilsteren (Nederlandstalig)
(29 maart 2019) ‘Alleen Voor Jou’ is de titel van de nieuwe single van de Zwollenaar Jordy van Vilsteren. In 2015 debuteerde hij met ‘Dit Is Het Begin’ en sindsdien laat hij met regelmaat van zich horen met diverse singles.
In de studio van Sonic Solutions werkte Jordy aan een uiterst dansbare plaat waarin een hoofdrol is weggelegd voor de saxofoon. Naar verwachting zal deze uiterst radiovriendelijke track dan in de nabije periode veelvuldig te horen zijn op de Nederlandse en Vlaamse radiozenders. De videoclip zal op zeer korte termijn beschikbaar zijn.

De Leuke Hanzestad - Six of One (Rock)
Vanwege een dubbele boeking is dit optreden helaas gecanceld.

Afbeelding