Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024 (foto: Maarten van Gemert)

Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – De programmering van het Full Color Festival 2024 is bekend. De 27e editie belooft voor ieder wat wils. Op de muziekpodia, op de cultuurmarkt en bij ’t Ukien. De toegang blijft gratis dankzij de vele sponsors. De line up krijgt een internationaal karakter met bands uit Spanje en Engeland. Voor wie alvast warm wil draaien en vooraf mee wil helpen, is het Decoweekend half mei een aanrader.

Op de website van het festival werd de spanning in maart al opgebouwd met enkele tipjes van de sluier. Afgelopen vrijdag werd de programmering bekend gemaakt in bijzijn van sponsoren en vrijwilligers. Het festivalterrein in het Kamper Stadspark wordt iets uitgebreid ten faveure van activiteiten voor de jeugd. De consumptiemuntjes worden duurder maar de toegang blijft gratis en daarmee laagdrempelig. „Uniek in Nederland,” aldus Edwin Burgman die samen met Anne Louise Sikkema de aftrap (kick-off) verzorgde.
Tijdens het Full Color Deco Weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei worden allerlei decoraties voor het festival gemaakt, van infozuilen tot creatieve inrichtingen. Voor eten en logies wordt gezorgd.

Vrijdag
Het Full Color Festival start vrijdagavond volgens goede gewoonte met de Full Color Run, of, zo men wil, op het terras van Brute Biertjes en Wilde Wijntjes voor een ”onvergetelijke speciaalbierervaring”. Na de kleurrijke ronde om het park trapt om 19.00 uur de Nederpop Allstars het festival af: klassiekers uit de Nederlands popgeschiedenis met Henk Westbroek, Erik Mesie en Loïs Lane. Darana is het de beurt aan nieuw Overijssels talent: Primaat. Deze jongens maken hiphop met een hele vette blazerssectie.
Om 22.00 uur wordt ”het gaspedaal maximaal ingetrapt” met Bökkers. Volgens het kernteam ”terug van nooit helemaal weggeweest”. Volgens de heren van Bökkers wordt het ”pompen of verzuipen”. Als afsluiting reizen de festivalgangers met de Hardcore Vibes Band terug naar de jaren negentig met happy hardcore.

Zaterdag
Om twaalf uur mag lokaal talent de tweede dag van het Full Color Festival 2024 aftrappen. De Maandagavondband oefent al een klein jaar in ’t Ukien op de… maandagavond. Daarna volgt om half twee de livesensatie Boogie Monster. De middag vervolgt met IOS (Is Ook Schitterend) en het bijzonder muzikale Show- en Dansorkest van Thijs Boontjes. Beide zullen ongetwijfeld hun klassiekers spelen waarmee volop gegraaid wordt in de prachtige Nederlandse popgeschiedenis.
‘s Avonds treden de Engelse vrienden van Will And The People aan met een opwindende mix van rock, reggae, ska, trommels en meer. Met de prachtige stem van Numidia wordt teruggekeerd naar Nederlands (en Marokkaans) gevolgd door hiphopknuffelbeer Diggy Dex. De avond wordt afgeblust met een flinke scheut mestizo. Het Spaanse Eskorzo belooft de avond onvergetelijk af te sluiten.

Voetbalscherm
Vrijdagavond dreigt er concurrentie van het Europees Kampioenschap. Dat zal te volgen zijn op een groot scherm verderop in het park. Zo kan iedereen aan zijn trekken komen waarop ook de Cultuurmarkt zich richt. Bij ’t Ukien wordt een klein podium neergezet. Er komt wat meer aandacht voor de jeugd met een DJ op dat podium en graffitiworkshops. Het Ful Color Festival blijft daarmee groeien in aanbod van activiteiten. „Een gezonde groei,” aldus Burgman. ln het Kamper Stadspark tussen ’t Ukien en de plaats van de oude skatebaan zullen ook onder andere de kinderboerderij, Scouting Hanzeluiden, Quintus, Stedelijk Museum en de Natuurspeelplaats hun bijdrage leveren aan een geslaagd Full Color Festival 2024. Samen met de vele sponsoren en vrijwilligers belooft het kernteam op vrijdag 21 juni veel blijheid en op zaterdag… nog veel meer blijheid!


Vrijwilligers van het Full Color Festival 2024 bij de programmapresentatie in ’t Ukien (foto: Maarten van Gemert)

Bekijk het hele programma op vrijdag en zaterdag en/of meld je aan voor het Decoweekend.

..