Afbeelding

Maand cel voor diefstal grafsteen

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Voor diefstal van een grafsteen in IJsselmuiden zijn een man en een vrouw uit Eindhoven elk veroordeeld tot een maand cel. Het duo is op 29 september vorig jaar na een achtervolging op de A50 bij Epe aangehouden, nadat een getuige gezien had hoe ze het gevaarte in een busje laadden.

De grafsteen  was afkomstig van een partij grafstenen, die aan de zijkant van een bedrijf lag. De eigenaar uit Kampen die het bedrijf had gekocht wilde van de partij af en zette hem op marktplaats. Daarop meldde zich de 26-jarige R.E. Zij drong er erg op aan slechts één steen te mogen kopen. Toen de verkoper overstag ging sprong ze met haar partner A.V. (35) in de auto om naar het Noorden te rijden.

Ondertussen hielden ze de verkoper telefonisch voor de gek. Ze zeiden dat ze halverwege waren omgekeerd, omdat een vriendin een ongeluk zou hebben gekregen. Op dat moment was niemand bij het bedrijf en konden ze de steen zo meepakken. Een buurtbewoner zag het gebeuren, zette ze op de foto en belde de politie.

Wat ze met de steen, die volgens de eigenaar zevenhonderd euro waard is, wilden doen is tijdens de zitting voor de politierechter in Zwolle niet duidelijk geworden. Het stel bleef weg van de zitting. Beiden hebben een strafblad. De man liep nog in een proeftijd en moet daarom nog eens 74 dagen extra zitten.