Afbeelding
Nick de Vries

Kanovereniging Skonenvaarder gaat zwerfafval te lijf

Algemeen

KAMPEN - Kanovereniging Skonenvaarder is supporter van Nederland Schoon en wil met de jeugdploeg op 19 maart het water, de oevers en strandjes bij Roggebotsluis afspeuren op zoek naar zwerfafval en dat opruimen. Dat zullen zij doen vanaf het water in hun kano’s, maar ook vanaf de vaste wal. Voor deze gelegenheid herkenbaar uitgerust met hesjes, prikstok, werkhandschoenen en vuilnisbakzakken.

Kanovereniging Skonenvaarder onderschrijft van harte de missie van Nederland Schoon: ‘samen een bijdrage leveren aan een schone, zwerfafvalvrije leefomgeving’

De kanovereniging heeft haar terrein aan het Drontermeer nabij de Roggebotsluis en wil graag dat de omgeving daarvan schoon is en blijft. En goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen en daarom komen de jeugdleden zelf in actie vandaag.

De organisatie vertelt: “Zwerfafval in het Drontermeer? Jazeker !! Als je ziet wat zoal in de loop van een jaar wordt achtergelaten, overboord gezet of verloren. Vervolgens door weer en wind het riet wordt ingeblazen: plastic zakken, flessen, fenders en stootkussens, wrakhout tot zelfs hele of halve surfplanken aan toe. Reden genoeg om dat regelmatig, maar vandaag eens extra grondig aan te pakken en de omgeving ‘op te skonen’.”

Belangstellenden zijn welkom in kantine; maar neem wel werkkleding, werkhandschoenen en laarzen mee, want het kan zomaar zijn dat je aan het werk wordt gezet.