Lara Leaves treedt op in 't Ponton.
Lara Leaves treedt op in 't Ponton.

Bandjesavond in Kampen: de bands op een rij

· leestijd 4 minuten Algemeen

KAMPEN - Bandjesavond in de Kamper binnenstad. Vanaf een uur of 21.00 begint het muzikale feestje met maar liefst 13 bands in Kampen. Wat is waar te doen? Lees het op deze pagina.

Café ’t PontonLara Leaves (akoestisch duo)
Lara Leaves is een akoestisch duo. Zangeres en gitarist, om precies te zijn. Door het gebruik van meerstemmige zang, kickdrum en percussie zet Lara Leaves echter de energie van een hele liveband neer. De live-set van Lara Leaves bevat het beste uit 60 jaar popmuziek, van hedendaagse top 40 knallers tot klassieke disconummers of allebei, maar dan in een medley! Door hun grote repertoirekennis doen ze graag en veel verzoekjes. Sleutelwoorden voor dit duo zijn live-jukebox en publieksparticipatie.

Eetcafé De BastaardRobin & Dick (Van ballads tot stevig rockwerk)
Robin Abma en Dick Ketting spelen al 25 jaar samen en zijn een graag gezien duo bij Eetcafé de Bastaard. Hun repertoire varieert van fijne ballads tot het stevige rockwerk. Robin en Dick staan bekend om hun bijzondere en verrassende covers. Songs zoals je ze nog nooit gehoord heb.

Robin & Dick treden op in De Bastaard.

Club 48Hurricane (Feest gegarandeerd)
Bij Hurricane staat plezier in het spelen en het bouwen van een feest voorop. Opgericht in 2008 en afkomstig uit Kampen, speelt deze band classic rock muziek in vele stijlen. Het repertoire bestaat uit onder andere Golden Earring, Lenny Kravitz, Scorpions, Guns and Roses, Judas Priest ,Iron Maiden, Rolling Stones, Metallica, AC/DC en veel meer bekende klassieke rock songs.

Café EigenwijsDanny Heden (Nederlandse volkszanger)
Danny Heden is een jonge Nederlands volkszanger. Hij zingt veelal vrolijke liederen die veelal gaan over de liefde.Op jonge leeftijd zong Danny al veel bij piratenfeesten en cafés. Velen zeiden dat hij meer met zijn zangcapaciteiten moest doen. Daarom bracht hij in januari 2007 zijn eerste eigen single uit: Vrouw van mijn dromen. Inmiddels heeft Danny op vele grote podia in Nederland al mogen optreden.



Café The Corner Six of One (Stevige rock)
De coverband Six of One uit IJsselmuiden speelt covers van rocksongs uit de jaren '70, '80, '90 en het heden. Six of One bestaat al sinds april 2008. Voor die tijd was de band jarenlang bekend onder de naam Eruption. In april 2008 kwam zanger Albert Ballast bij de band en vonden de bandleden dat het tijd werd voor een nieuwe naam. Tijdens deze editie van het Kamper Kasteleijns Muziekfestival beklimmen zij het podium van The Corner.

Café ’t Kroegje Reinder van Raalte Trio (Jazz, pop, blues en funk)
Het Reinder van Raalte trio bestaat uit pianist Reinder van Raalte, zangeres Margriet Bruggemans en drummer Willem de Jongh. Het trio zal 't Kroegje tijdens Bandjesavond voorzien van diverse stijlen muziek zoals onder andere Jazz, pop, blues en funk! Alle drie de muzikanten treden al jaren samen en afzonderlijk van elkaar op in diverse gelegenheden en staan garant voor een spetterend optreden!

Café De Lantaarn – Jac Ruiten (Rasentertainer met breed repertoire)
Als solo artiest is Jac Ruiten een begrip in Kampen. Voor een lange periode speelde hij echter in diverse coverbands waaronder het geroemde Second Edition. Ook vormde hij jarenlang een gewaardeerd duo met Martin Brand. Gevormd door zijn klassieke opleiding en met een breed repertoire in zijn rugzak is geen feest Jac te gek. Van Nederlandse meezingers tot klassieke rocksongs, Jac Ruiten legt overal zijn passie in.

Grand café De MajesteitZekerz (Spetterend feest met uitegebreid repertoire)
De top-100 coverband Zekerz zorgt sinds 2004 voor een spetterende en muzikale toevoeging op elk groot en klein feest. Na vele optredens heeft Zekerz zich ontwikkeld tot een coverband van formaat. Of dit nu een kroeg, bruiloft of (dorps)feest betreft, de zes bandleden weten er altijd een leuk feest van te maken. Het uitgebreide repertoire varieert van de jaren 60 tot actuele hits in een grote diversiteit aan muziekstijlen.


Moods&Roots EventsDifferent (Pop/rock coverband)
Different is een all round pop/rock coverband die zich op en breed publiek richt. Het repertoire dat gespeeld wordt is een dwarsdoorsnede van onze hedendaagse popgeschiedenis. Zowel Engelstalig als Nederlandstalige muziek passeert in hoog tempo de revue. Het ritmisch tandem wordt gevormd door Johannes Goudbeek (drums) en Jeffrey Timmerman (bas). Zij leggen een dampende groove neer, die wordt aangevuld door Gert Lok (toetsen) en Jaap van Duin (gitaar). De ijzersterke vocalen worden vorm gegeven door het duo Hanneke Doze (zangeres) en Sascha Raaijman. Gert en Jaap verzorgen ook de backing vocals, zodat de muziek ondersteund wordt door fraaie harmonieën.

Café De Pub – Millerband (Jaren 60/70 tot nu)
De band die ieder feestje tot een feest weet te maken, dat is de Millerband. De Millerband bestaat uit drie all-round muzikanten, die al jaren met veel plezier samen muziek maken: Berry Wezenberg, Jos Mulder en Karel vd Beek. De Millerband heeft een breed repertoire, variërend van covers uit de jaren 60/70 tot nu. Zij spelen onder andere nummers van de Beatles, Stones, the Doors, de Dijk, U2, Robbie Williams enzovoorts. De stijl van de Millerband kenmerkt zich als eigentijds, intiem en swingend.

Restaurant de VierNo Brakes (Allround, energie en passie)
Coverband No Brakes staat bekend om zijn optredens vol energie en passie. Er wordt niet voor de zoveelste keer een kunstje herhaald, nee, deze coverband zorgt ervoor dat de handen op elkaar gaan. No Brakes is allround: van The Black Eyed Peas tot The Red Hot Chili Peppers, moeiteloos laat deze cover band hun repertoire in elkaar overvloeien.

Restaurant d’Olde VismarkBobby B & The B.J.’s (Pure bluesmuziek voor de fijnproever)
Bobby Bee & the B.J.'s onderscheiden zich door echte pure bluesmuziek neer te zetten. "Blues is a feeling", dat zie je, hoor je en voel je als deze mannen de blues verkondigen. Het repertoire van de band is zeer gevarieerd en loopt uiteen van slow blues, via funky blues, rhythm & blues naar bluesrock en rock and roll. Een repertoire dat garant staat voor een avondje lekkere herkenbare bluesrock. Grootmeesters als Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan, Albert King, Ian Siegal, Harpdog Brown, Bill Perry, The Allman Brothers, maar ook minder bekende artiesten en bands van Nederlandse bodem, laten hun fingerprints achter.

Eetkamer De TijdBang for the Buck (pop-/rocknummers)
Pop/rockband Bang for the Buck is jaren geleden opgericht door rasechte Kampenaren Chris Wiekeraad (gitaar en zang) en Alwin Meenderink (bas). Ze spelen al vanaf hun jeugd samen. In 2010 werd "Zangeres Anneke" Verstege, die ook als soloartieste volop actief is, vaste zangeres van Bang for the Buck en sindsdien is het repertoire van de band niet alleen flink uitgebreid, maar heeft Bang for the Buck vooral ook diverse mooie live-optredens in Kampen en daarbuiten verzorgd. Jan van Dijk, ook uit Kampen, sloot zich in 2014 als vaste drummer bij de band aan. Bang for the Buck is er helemaal klaar voor om in Eetkamer de Tijd een geweldige bandjesavond met uiteenlopende pop/rocknummers van toen en nu te verzorgen.