Archieffoto van burendag.
Archieffoto van burendag. Foto: Tennekes

Akelei zet de schouders onder Buitenspeeldag

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Stichting Speeltuin Akelei houdt op woensdag 15 juni weer een Buitenspeeldag in de speeltuin van de buurt.

De organisatie vertelt: "10 jaar geleden kregen wij een mooie speeltuin in onze straat. Daar waren wij heel blij mee. Zo blij, dat we een leuke openingsfeestje hebben gehouden. Dit was zo gezellig dat wij een Straatspeeldag (zoals dat toen nog heette) hebben georganiseerd. En dat was het begin van vele anderen. Dit jaar dus alweer de tiende Buitenspeeldag in de Akelei. Een extra reden voor feest."

De organisatie heeft op de Tohopesate beurs een deal gesloten met van Zus en Suus en Kamper Events. Zij komen helpen. Wat zij gaan doen, wil de organisatie nog even geheim houden. "Maar het gaat zeker leuk worden. Ook hebben wij zelf wat leuks bedacht om de tiende editie te vieren. En uiteraard zijn er weer de springkussens en de survivalbaan. Ben je nieuwsgierig wat we allemaal gaan doen? Kom dan maar even kijken."

De organisatie heeft twee verschillende kaartjes. Het gratis kaartje, waar kinderen de hele middag lekker mee kunnen komen spelen en waarmee ze een ijsje en ranja kunnen ophalen. En het kaartje van 3 euro waarmee ranja, een ijsje, een suikerspin en poffertjes opgehaald kunnen worden. Ook kan de houder van dit kaartje geschminckt worden. De suikerspin en de poffertjes kunnen ook los gekocht worden, evenals een lekker broodje hamburger.

De landelijke Buitenspeeldag staat gepland op woensdag 8 juni. Omdat in Kampen deze week de avondvierdaagse wordt gehouden, heeft de organisatie haar Buitenspeeldag een weekje verplaatst. "Wij vieren dit feestje op woensdag 15 juni van 13.00 tot 17.00 uur."