Afbeelding
Aangeleverd.

BoekStartochtenden in nieuwe Bibliotheek van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Andere ouders ontmoeten, een boekje lezen met je kind en vragen stellen over opvoeden. Vanaf nu kunnen ouders met jonge kinderen elke woensdagochtend terecht in de nieuwe Bibliotheek voor de BoekStartochtend.

Greta Engelsman van de Bibliotheek vertelt: "Een nieuw gebouw geeft weer nieuwe kansen. Naast de BoekStarthoek op de begane grond hebben we hier ook een prachtige aparte jeugdafdeling met veel zitjes op de tweede verdieping. Om 10 uur ontvangen we de ouders in de BoekStarthoek, zodat iedereen deze goed leert kennen. Hier kunnen we ook uitleg geven over boekjes en specifieke titels aanraden. Hier staan daarnaast folders met tips over lezen met jonge kinderen. Ouders kunnen meteen een boekje meenemen om voor te lezen of om te lenen.

Daarna gaan we gezamenlijk naar de tweede verdieping. Hier staat in de educatieruimte speciaal voor ons een kop koffie en wat speelgoed klaar. Op de Jeugdafdeling kunnen we in alle rust voorlezen, kletsen en rondsnuffelen tussen de boeken."

Anna Schilder van kinderopvang Partou: "Vanaf 8 juni komen de voorleescoördinatoren van de verschillende instellingen in Kampen op toerbeurt weer voorlezen. De nieuwe voorleesstoel vinden we geweldig! Ook nu vragen we aan de (groot-)ouders of zij mee komen luisteren om zo hun kind te helpen zich op het verhaal en de liedjes te richten. Goed voorbeeldgedrag is erg belangrijk op deze leeftijd. En het voorlezen is natuurlijk ook echt een momentje samen met je kind."

De BoekStartochtenden vinden elke week op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur plaats in de Bibliotheek in de Stadskazerne. De BoekStartochtenden zijn een samenwerking tussen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de kinderopvanginstellingen in Kampen en de Bibliotheek.

Doel van de ochtenden is het stimuleren van de taalontwikkeling en het voorlezen aan jonge kinderen. Dit doen we door ouders met jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Bibliotheek. Verder zijn de ochtenden bedoeld om jonge ouders met elkaar in contact te brengen. Elke tweede en vierde woensdag van de maand is er een medewerker van het CJG aanwezig, waar ouders terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. De kinderopvanginstellingen verzorgen het wekelijkse voorleesuurtje van 10 tot 11 uur, waarbij zij voorlezen aan kleine groepjes kinderen, maar ook individueel advies geven aan ouders over voorlezen en boekkeuze.