Afbeelding
Shutterstock

Ben Haarman benoemd als LTO Noord voorzitter regiobestuur Oost

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Het Algemeen Bestuur heeft op 20 juli 2016 Ben Haarman benoemd als voorzitter van het nieuwe regiobestuur Oost binnen LTO Noord. Deze week is zijn benoeming door de Ledenraad van LTO Noord bekrachtigd en daarmee treedt Ben Haarman officieel vanaf 15 augustus in functie. Het huidige voorzitterschap van LTO Salland draagt hij in september over.

 

Het belang van de leden staat voorop voor Haarman. “Als voorzitter van het regiobestuur Oost ga ik mij inzetten om gezamenlijk met de afdelingen, de belangen van de leden te dienen. Hiervoor is een sterk netwerk met gemeentes, provincies, waterschappen en maatschappelijke organisaties in een periode met complexe maatschappelijke vraagstukken, heel belangrijk. Deze uitdaging ga ik samen met het regiobestuur graag aan!”

 

Ben Haarman had een melkvee- en varkensbedrijf in Raalte en na een bedrijfsverplaatsing is hij gaan samenwerken met een biologisch geitenbedrijf waarvoor hij nu de voedergewassen teelt. Daarnaast is hij mede-eigenaar van een varkensbedrijf in Moldavië.

 

Sinds de jaren ’80 is Haarman al bestuurlijk actief. Hij is via onder andere het AJK, de toenmalige ABTB en de Rabobank in de politiek terechtgekomen. Van 2006 tot 2012 was hij wethouder in de gemeente Raalte, met in zijn portefeuille o.a. Verkeer & Infra, Economische Zaken & Bedrijven en Milieu- en Plattelandsbeleid.

 

Ook de andere leden van het regiobestuur Oost zijn vanaf 15 augustus in functie. Dit zijn Henk Jolink (Gld), Dirk Dekker (Gld), Wessel van Olst (Gld) en Klaas de Lange (Ov). Deze regiovorming is een gevolg van de organisatieontwikkeling binnen LTO Noord. Het regiobestuur Oost neemt de plaats van de huidige provinciale besturen in Gelderland en Overijssel over.

 

De nieuwe voorzitter is tevens lid van het Algemeen Bestuur van LTO Noord.