Afbeelding

Nieuwe ronde Smaakmakers van de IJsseldelta

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - In het afgelopen voorjaar heeft een eerste groep ondernemers met succes deelgenomen aan het traject Smaakmakers van de IJsseldelta. Gedurende vier maanden werkten zij intensief met elkaar samen met als resultaat de ontwikkeling van nieuwe, regionale producten zoals een ambachtelijk streekbier en een niche zuivelproduct voor mensen met een koemelkallergie. In oktober start een nieuwe ronde Smaakmakers van de IJsseldelta. Op dinsdagavond 27 september vindt er voor belangstellenden een kick-off bijeenkomst plaats in de Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20 in Zwolle.

De avond is bedoeld voor boeren, tuinders, akkerbouwers, fruittelers en andere ondernemers in de agro & food die iets nieuws willen ondernemen met hun product. Bijvoorbeeld met melk, vlees, groente of fruit. Zelf of in samenwerking met anderen de markt op met een bijzonder product. Ook ondernemers die al een product op de markt hebben gebracht maar daarbij een duwtje in de rug kunnen gebruiken, zijn van harte welkom.

De avond is een kick-off naar een traject waarbij de Gebiedscoöperatie IJsseldelta, in samenwerking met Boerenverstand en Food Hub een interdisciplinair en praktisch trainingsprogramma aanbiedt tot ‘Smaakmaker van de IJsseldelta’. Tijdens het traject worden ondernemers in vijf sessies en in kleine groepen meegenomen van idee naar nieuw product. Geen praatsessies maar actief aan de slag, ondersteund en gestuurd door ervaren ondernemers, marketeers, studenten en young professionals. Na de vijfde sessies heeft men een nieuw product, inclusief identiteit en zicht op de afzetmarkt.

De kick-off bijeenkomst op 27 september wordt een avond vol inspiratie van succesvolle voorbeelden uit de IJsseldelta en van elders. Daarnaast delen kleine en grotere ondernemers hun succes en tegenslag. Informatie over het vervolgtraject en een informatiebrochure over de ervaringen van de vorige deelnemers zijn te vinden op www.gcijsseldelta.nl. Aanmelden voor de kick-off bijeenkomst op 27 september is niet nodig, de zaal is open vanaf 19.45 uur en om 20.00 uur start het programma.