Afbeelding
Aangeleverd.

Show en Drumfanfare Oranje in actie voor KiKa

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden komt zaterdag 1 oktober in actie voor KiKa. Op Urk wordt deelgenomen aan de ‘Taptoe voor KiKa’, waarbij de opbrengst van de avond ten goede komt aan de Stichting KiKa. Een initiatief, waaraan Oranje graag haar medewerking verleend.

 

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017. Terwijl de leden van Oranje nog genieten van een mooi taptoe naseizoen, want zowel in oktober als in november komt Oranje nog in actie met hun show Concert’O. De taptoe voor KiKa op Urk en de eervolle uitnodiging voor de taptoe in Groningen in de Martiniplaza op 12 november staan nog op de agenda.

 

Belangeloos

Oranje zal geheel belangeloos haar show Concert’O presenteren aan het publiek op Urk. Daarnaast heeft IJsseltours, de vaste vervoerder van Oranje, de busrit voor zijn rekening genomen. Beide partijen doen er dus van alles aan om het resultaat van de avond tot een groot succes te maken. In het programma zijn onder andere ook de collega korpsen Jachthoornkorps Showband Urk, Jeugdkorps showband Urk, Kamper Trompetterkorps, Jong Kamper trompetterkorps, Showband Jubal Zwolle en Show- en Drumfanfare MCC Laren van de partij. Oranje zal tezamen met de deelnemers van de Taptoe voor Kika zorgdragen voor de muziekavond.

 

Taptoe

De Taptoe voor KiKa vindt in de openlucht plaats en wel op Sportpark ‘De Vormt’. Voorafgaand aan de taptoe, die om 19.30 uur begint, is er tussen 17.00 uur en 18.00 uur een Streetparade door het oude gedeelte van Urk met de deelnemende korpsen.

 

KiKa

De Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) werft sinds 2002 fondsen die uitsluitend ten goede komen aan onderzoek naar kinderkanker. Onderzoek met als doel betere behandeling en genezing van kinderkanker. KiKa ondersteunt de zeven kinderkankercentra in Nederland in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Groningen. “Een niet alledaags optreden voor Oranje”, aldus Teunis van Dijk, bandmanager van de show en drumfanfare. Hij vervolgt: “Na het eerste contact met de organisatie van de taptoe met de vraag of hier interesse voor was, is hier niet lang over nagedacht. Oranje is graag bereid om belangeloos haar medewerking te verlenen aan dit initiatief”. Meer informatie via www.taptoevoorkika.nl.